TOP power bank (2019)

Minden amit a hordozható aksi vásárlása előtt tudod kell

Veled is előfordult már, hogy lemerült az okostelefonod, miközben fontos hívást vártál – konnektor persze sehol. Vagy egy hosszú utazást unalmát szeretted volna a laptopoddal átvészelni, de az akkumulátor nem bírja túl sokáig.

Ilyen és hasonló modern problémák kiküszöbölésére találták ki a külső vésztőltőket – trendi nevén a power bankokat. Ezek az egyszerű, hordozható vésztöltők megnövelhetik az eszközeid élettartalmát, akár 3-4 újratöltésre is elegendőek lehetnek. Ennyi általában a legmostohább körülmények közt is elegendő, míg friss, ropogós áramhoz jutsz.

Mivel szó szerint ezerféle külső akkumulátor létezik a piacon, mindegyik eltérő tulajdonságú és minőségű; egyáltalán nem könnyű eldönteni, hogy milyen power bankot vegyél. Hogy megkíméljelek a válogatás hosszadalmas és idegőrlő feladatától, összeállítottam a egy listát a legjobb hordozható töltőkről, amiket lehet kapni.

Hordozható akkumulátorok toplistája

Termék névKépKapacitásKimenetTípusPower bank ár
ASUS Zen 10050 ASUS Zen 1005010.050 mAhUSB2Lithium-ionalacsony ár
Alcor Power Bank D8000 Alcor Power Bank D80008.000 mAhUSB1li-polimeralacsony ár
ADATA AP12500 ADATA AP1250012.500 mAhUSB2Lithium-ionalacsony ár
Alcor D4000 Power Bank
Költséghatékony megoldás
Alcor D4000 Power Bank4000 mAhUSB1li-polimeralacsony ár
ASUS Zen Powerbank Slim ASUS Zen Powerbank Slim4000 mAhUSBLithium-ionalacsony ár

Power bank tesztek, vélemények

A listában található hordozható töltőket egyesével is bemutatom, így érthetővé válik mindegyik előnye, megismerheted az esetleges hátrányait is. Mivel az egyes eszközök eléggé eltérőek lehetnek, azt javaslom, hogy olvasd át mindegyiket, hogy az igényeidnek leginkább megfelelőt tudd megvenni.

ASUS Zen 10050
ASUS Zen 10050

Igazi Zen energiák

 •  Egyszerű elegancia
 •  Tartós alumínium ház
 •  Nagy kapacitás
 •  Gyors töltés
alacsony ár

Az ASUS Zen termékcsaládja minden szempontból hű a nevéhez. Legyen szó laptopokról vagy akár power bankokról, ugyanazok az alappillérek megvannak mindenhol: letisztult elegancia, egyszerűség, kiváló funkcionalitás, felhasználóbarát kialakítás.

Ez a power bank gyönyörű ergonomikus kialakítást kapott, a könnyű, szálcsiszolt alumínium burkolat alatt pedig szinte észrevétlenül bújik meg a robajló energia. A Lithium-Ion akkumulátor akár 10050 mAh tárolására is képes, amivel több eszközt is képes lehetsz teljesen feltölteni. Ahhoz, hogy maximumra töltsd ezt a kütyüt pedig elegendő lesz csupán 6 óra.

Kompatibilitás tekintetében nem kell semmi extrára számítani, csak a szokásos USB és micro USB csatlakozókra.  Viszont az ASUS Power Safe technológia egy kellemes pluszt jelent. Megvédi a készüléket a túlmelegedéstől, a rövidzárlattól és folyamatosan figyeli mind a ki, mind pedig a bemenő feszültséget.

A power bank tárolása könnyű és egyszerű, hiszen mérete nem haladja meg egy hagyományos hitelkártyáét, súlya pedig szinte elenyésző: 215 gramm. Emiatt kényelmesen elfér akár a zsebedben is.

Ha minőségi, tartós és szép power bankot keresel, akkor az ASUS Zen családja jelenti számodra a megoldást.

Előnyök:

 •  Egyszerű elegancia
 •  Tartós alumínium ház
 •  Nagy kapacitás
 •  Gyors töltés

Hátrányok:

 •  Kicsit magasabb ár
Alcor Power Bank D8000
Alcor Power Bank D8000

A TOP power bank

 •  Kicsi és könnyű
 •  Méretéhez képest nagy a kapacitása
 •  Olcsó
alacsony ár

Minden szempontot egybevetve nálam egyértelműen az Alcor Power Bank D8000 nyert. Az univerzális töltők minden jó tulajdonságát magába foglalja, minden fontos szempontot kielégít. Hasznos társa lehet az energiaigényes mindennapoknak, hosszabb-rövidebb utazásoknak.

A gyártó egy kicsi, feltörekvő hazai cég, ami meglepően jó cuccokat gyárt. Általában nem vagyok nagy rajongója a “noname” termékeknek, eddig nagyon elégedett vagyok a márkával.

Ez a töltő egyesíti magában az összes fontos tulajdonságot, amit kívánni lehet: kicsi, könnyű, gyors, elég energiát tud tárolni 3 telefon töltéshez – és még olcsó is.

Előnyök:

 •  Kicsi és könnyű
 •  Méretéhez képest nagy a kapacitása
 •  Olcsó

Hátrányok:

 •  Nincs
ADATA AP12500
ADATA AP12500

Egyszerű és olcsó

 •  Magas kapacitás
 •  Több készüléket is tölthetsz egyszerre
 •  Kedvező ár
alacsony ár

Az ADATA márka kevésbé ismert. Ennek az előnye is, hátránya is meg van. Cserébe jóval olcsóbban juthatsz hozzá, mint valamelyik felhypeolt márka power bankjához.

A Lithium-Ion aksik azonban ebben a kütyüben is remekül szuperálnak és képesek bárhol életet lehelni a lemerülőfélben lévő készülékeidbe. Ez a modell 12500 mAh tárolására alkalmas, ami akár többszöri töltésre is elegendő lehet például egy mobiltelefon esetében.

A bemeneti csatornát micro USB port biztosítja, míg kifelé Type-A USB 2.0 csatlakozókat használhatsz. Igen, jól láttad, akár kettőt is egyszerre.

Ez a powerbank viszonylag apró mérettel rendelkezik, így kényelmesen elfér akár a zsebedben is. Ehhez hozzá tartozik az is, hogy mindössze 295 grammot nyom.

Ha olcsó megoldást keresel power bank tekintetében, akkor az ADATA AP12500 egy egyszerű és jó választás lehet.

Előnyök:

 •  Magas kapacitás
 •  Több készüléket is tölthetsz egyszerre
 •  Kedvező ár

Hátrányok:

 •  Kevésbé ismert márka
Alcor D4000 Power Bank
Alcor D4000 Power Bank

Vésztöltő szükség esetére

 •  Kicsi és könnyű – egy zsebben elfér
 •  Nagyon olcsó
alacsony ár

Ha kifejezetten apró, hordozható “zsebtöltőt” keresel, akkor az Alcor pehelykönnyű apróságát tudom legjobb szívvel ajánlani. Mérete miatt könnyen elfér nadrág/kabát zsebben, vagy akár egy kis táskában is.

Ez az a kategória, ami kifejezetten csak vésztöltőként tud szerepelni, hiszen a 4000 mAh-val maximum csak egy-kétszer lehet feltölteni az okos telefonodat. Egyes visszajelzések szerint töltéskor az átlagosnál kicsit nagyobb az energiaveszteség. De még így is elég egy átlag telefon maxra töltéséhez.

A hasonló méretű és kapacitású termékek közül kiemelkedik az alacsony árával.

Előnyök:

 •  Kicsi és könnyű – egy zsebben elfér
 •  Nagyon olcsó

Hátrányok:

 •  Nagy utazáshoz nem ajánlott
ASUS Zen Powerbank Slim
ASUS Zen Powerbank Slim

Karcsú elegancia

 •  Stílusos szálcsiszolt alumínium külső
 •  Kompakt méret, vékony kialakítás
 •  Kitűnő ASUS minőség
alacsony ár

Az ASUS Zen Powerbankjeivel találkozhatsz még a listánkon, hiszen kiváló minőségű készülékekről van szó. A Slim változat egy kisebb kapacitással, azonban elenyésző súllyal és elegáns kivitelezéssel rendelkezik.

Szemcsés, szálcsiszolt felülete nem csak kellemes megjelenést biztosít a készüléknek, hanem tapintásra is tökéletes élményt nyújt. Elérhető fekete és fehér színben egyaránt, így akárki megtalálhatja az ízlésének megfelelő vékony power bank-et.

Csatlakozás szempontjából rendelkezik a standard USB és microUSB portokkal is. Lithium-ion akkumulátorai valamivel kisebb 4000 mAh kapacitással rendelkeznek, ez a hátránya a vékonyabb kialakításnak. Előnye, hogy 92 grammos súlyával és 8,3 milliméteres vastagságával könnyedén elfér a legkisebb táskákban vagy akár a zsebedben is. A power bank teljes feltöltéséhez hat órára lesz szükséged.

Ezeknél a készülékeknél általában nem sok extra funkcióra lehet számítani, az ASUS Zen Powerbank Slim-ben azonban megtalálható egy beépített LED zseblámpa is. Az ASUS PowerSafe technológia pedig figyelemmel kíséri a hőmérsékletet, a ki- és bemeneti feszültséget is ellenőrzi, így védve az elektronikai cikkeinket a rövidzárlattól.

Ez a power bank valamivel drágább, aminek a kiváló márkanév, a nemzetközi tanúsítványok által biztosított remek minőség és az elegáns megjelenés az oka. Ha könnyedén szállítható, kényelmes és megbízható power bank-et keresel, akkor megtaláltad a győztest.

Előnyök:

 •  Stílusos szálcsiszolt alumínium külső
 •  Kompakt méret, vékony kialakítás
 •  Kitűnő ASUS minőség

Hátrányok:

 •  Alacsonyabb 4000 mAh-es kapacitás

Milyen power bankot vegyek? Minden, amit a választás előtt tudnod kell

Tűnjön bármennyire is egyszerűnek ez a mobil töltő készülék, komoly különbségek lehetnek az egyes termékek között. Nemcsak árban, de tudásban és minőségben is. Választás előtt ezeket a fontos szempontokat érdemes átgondolnod.

Mi az a power bank?

A power bank egy olyan külső, hordozható akkumulátor, amivel fel tudod tölteni a lemerülőben lévő tabletedet, GPS-ed, mobiltelefonodat. Ezek a mobil töltők korlátozott mennyiségű energiát tartanak magukban, ha lemerült, akkor újra kell tölteni. A legtöbb töltőt USB csatlakozóval tudod rádugni az elektromos ketyerédre.

Mekkora a power bank kapacitása? Ez mennyi töltésre elég?

Mindegyik töltőn jól látható helyen fel van tüntetve, hogy hány milliamperes (mAh), vagyis hogy maximum mennyi áram “fér bele”. Ezt az energiamennyiséget ha elosztod a töltendő eszköz akkumulátorának a kapacitásával, akkor megkapod, hogy kb. hányszor tudod feltölteni az adott eszközt.

Például egy 10.000 mAh-s power bank-al elvileg négyszer tudod nulláról maxra tölteni a 2500 mAh mobiltelefonodat.

Ez papíron nagyon jól hangzik, de sajnos ez a gyakorlatban inkább 3-3.5 szeres töltést fog eredményezni, hiszen veszteség is keletkezik az átadáskor, illetve valamennyit magától is veszíthet a töltöttségéből. Ez nem azért van, mert a gyártók hanyagok, kispórolják az anyagot, vagy ilyesmi. Egyszerűen ilyen a fizika.

Szerintem mindenképpen érdemes olyat venni, amivel legalább kétszer fel tudod tölteni a telefonodat, különben jobban jársz ha veszel egy pót akkumulátort. A mai, modern power bankok 10-20.000 milliamper körüliek.

Milyen kimenetelei vannak az akkumulátornak?

Legalább egy, de általában két kimenetele van minden töltőknek. Egyszerre ennyi eszközt lehet csatlakoztatni. Ezekhez USB kábelek csatlakoztathatóak, melyek mikroUSB-ben, iPhone töltőben vagy bármi egyébben végződhetnek.

Powerbank csatlakozó

A kimenetek USB1 és USB2 -sek is lehetnek, ez azért fontos, mert az USB2 gyorsabban tölt, sokkal ideálisabb nagyobb energiaigényű kütyük, pl. tabletek töltéséhez.

Megéri olcsó power bankot venni? Tényleg jobbak a márkás termékek?

Nem, ennél a termékcsaládnál sem éri meg olcsó kínai bóvlit venni. Bár elsőre nagyon csábító az alacsony ár, legtöbbször a középkategóriás termékeknek van a legjobb ár/érték aránya.

A legfontosabb különbség, hogy a nagyon olcsó termékek úgynevezett 18650 típusú akkumulátorok, melyek nagyobbak, nehezebbek, gyorsan átmelegszenek, maguktól hamar lemerülnek – és ami a legfájóbb – hamar tönkremennek. A márkás hordozható aksik pedig lítiumos (Li-Polimer) akkumulátort használnak; ez kisebb, könnyebb és nagyobb az élettartama. Igaz, valamennyivel drágább. Ha rendszeresen szeretnéd használni, akkor én a márkás termékeket ajánlom.

Power bank használata

Ha még soha nem használtál ilyen mobil akkumulátort, akkor érdemes ezt a néhány pontot is átfutnod.

Power bank feltöltése – hogyan és mennyi ideig tart

Mivel ezek az aksik sem tartanak végtelen ideig és az energiára éhes eszközök gyorsan csontszárazra szipkázhatják – előbb utóbb fel kell tölteni valahogy. Nyilván fel lehet tölteni egy másik power bankkal, de lássuk be ez nem igazi megoldás.

Három jól bevált módszer létezik a feltöltéshez.

 • Konnektor: A power bankhoz adnak egy kábelt, amivel konnektorhoz csatlakoztathatod. Ha egy korszerű eszközről van szó, akkor a fali csatlakozóba illeszkedő része leválasztható és egy USB csatlakozó bukkan elő. Így nem kell két külön kábelt hurcibálnod magaddal. Fontos! Ha külföldi utazáshoz szeretnéd használni, akkor jó ha tudod, hogy az egyes országokban eltérő szabványúak a konnektorok, így átalakítóra lehet szükséged!
 • USB csatlakozó: A jól ismert USB kábellel rádughatod számítógépre, laptopra (vagy egyébre), hogy onnan energiát vegyen fel. Otthon tökéletes megoldás, de mondjuk egy kávézóban már sokkal nehezebb ezzel tölteni az aksit.
 • Napelem: A power bankok egy speciális része napelemes burkolattal érkezik, vagyis közvetlenül a napsütésből nyerik az energiát a feltöltődéshez. Ez remek megoldás kiránduláshoz – amennyiben elég hosszú ideig tudod napsütésen tartani a töltőt. Ideális körülmények közt is kicsit lassan töltődik fel, de olyan helyeken, ahol egy fia konnektor sincs a közelben, tökéletes megoldás lesz.

Telefon töltés power bankról

Kapcsold be a külső töltődet és ellenőrizd, hogy hány százalékon áll a töltöttsége. Ha úgy látod még van benne energia, akkor az egyik USB kimenetbe dugd be az USB töltődet. Iphone-nál az iphone töltőd, más okostelefonoknál vagy tableteknél pedig mikroUSB-t.

Power bank használat közben

Ha van több kimenete is a power banknak, akkor akár több eszközt is tölthetsz vele; arra figyelj, hogy a magasabb feszültségűbe dugd a nagyobb energiaigényűt (tablet, PSP), hogy gyorsabban töltődjön.

Ha végeztél a töltéssel, húzd ki a kábelt és kapcsold ki a power bankot. Amikor van rá lehetőséged töltsd teli, hogy ne csak a lemerült aksit cipeld magaddal.

Termék névKépKapacitásKimenetTípusPower bank ár
ASUS Zen 10050 ASUS Zen 1005010.050 mAhUSB2Lithium-ionalacsony ár
Alcor Power Bank D8000 Alcor Power Bank D80008.000 mAhUSB1li-polimeralacsony ár
ADATA AP12500 ADATA AP1250012.500 mAhUSB2Lithium-ionalacsony ár
Alcor D4000 Power Bank
Költséghatékony megoldás
Alcor D4000 Power Bank4000 mAhUSB1li-polimeralacsony ár
ASUS Zen Powerbank Slim ASUS Zen Powerbank Slim4000 mAhUSBLithium-ionalacsony ár

Power bank vélemények

Tudsz jobb töltőt? Kipróbáltad valamelyiket? Írd le a véleményed, vagy a kérdésed.

További termék útmutatók Tech témakörben