TOP fejhallgatók (2022)

Fejhallgató vásárlás okosan. Segítünk megtalálni a számodra legjobb fejhallgatót.

Támogatott tartalom  
Ralf.hu olvasók által támogatott oldal. Ha a hivatkozásainkon keresztül vásárolsz, jutalékot vagy egyéb kompenzációt kaphatunk. Ez számodra nem növeli a termék árát.
Hirdess itt  
Hirdetési lehetőségekről részletesebben itt olvashatsz: Médiaajánlat

A különböző fül- és fejhallgatók mára a mindennapjaink részéve váltak, akár a munkában, utazás közben, tanulásnál vagy az otthoni kikapcsolódásnál. Segítenek kizárni a külvilág zaját és segítségükkel anélkül hallgathatunk zenét, hangoskönyvet, filmet vagy bármi mást, hogy a környezetünket zavarnánk vele.

Az utóbbi jó pár év kiemelkedő volt a fejhallgatók szempontjából, egyre szélesebb választék került a boltok polcaira, a felső kategóriás készülékek egyre nagyobb tömegek számára váltak elérhetővé és az olcsóbb fülhallgatók minősége is egyre jobb és jobb lett.

Fül- vagy fejhallgató vásárlásakor azonban könnyen akadályokba ütközhetünk, ugyanis egy mosógéppel vagy hűtőszekrénnyel ellentétben a gyártók kevés olyan információt tüntetnek fel a csomagolásokon, ami alapján az átlag felhasználók eligazodhatnának. Nincs egy egységes osztályozás sem a fejhallgatók kényelmére, sem pedig a hangminőségére vonatkozóan. Az impedencia, az érzékenység és a frekvencia átvitel pedig valószínűleg csak a hozzáértőbbeknek adnak támpontot és nekik is csak a drágább, komolyabb készülékek esetében.

Ennek az útmutatónak a célja, hogy segítsen eligazodni a fejhallgatók kevés támpontot nyújtó világában. Megismerheted az alapvető fogalmakat, körüljárunk néhány fontos szempontot és bemutatok neked néhány olyan fejhallgatót, amikkel egészen biztos, hogy jó vételt csinálhatsz.

Fejhallgató toplista

Termék névKépFőbb előnyökFejhallgató ár

Fejhallgató tesztek, vélemények

A következő fejhallgató modelleket rengeteg különböző gyártó termékeinek áttanulmányozása után választottam ki. Ezek a modellek egytől egyig kiváló értékelésekkel rendelkeznek és megbízható gyártók kínálatából kerültek ki. Legyen szó gamer headsetről, bluetooth-os fülesről vagy DJ fejhallgatóról; itt megtalálod, amit keresel.

Milyen fejhallgatót vegyek? – Részletes vásárlási útmutató

A fejhallgatók vásárlásánál a legnagyobb kihívást az jelenti, hogy a hangminőségre semmilyen konkrét mértékegység nem utal és nem is igazán lehet felállítani egy ilyen skálát.

Egyes fejhallgatók más-más minőségben adják vissza a különböző frekvenciájú hangokat, van amelyikből gazdagabb basszus hangok szólnak és van olyan, ami az éneket vagy az akusztikus hangszereket emeli ki szebben. Ennek köszönhetően attól is függ egy-egy fejhallgató hangminősége, hogy éppen milyen zenét hallgatsz rajta.

Ezen kívül az is nagyban befolyásolja a dolgokat, hogy mindannyiunk hallása különbözik valamelyest. Vannak, akik érzékenyebb hallással rendelkeznek, jobban kihallják a különbségeket egy-egy fejhallgató között és vannak, akik az egyetlen szempont, hogy erős legyen a basszus. Tovább bonyolítja a helyzetet a személyes ízlés kérdése is.

Egy szó, mint száz: a fülhallgatók jóságára lehetetlen felállítani egy skálát, ami alapján A és G között besorolhatnánk őket. Ha van lehetőséged személyesen vásárolni és kipróbálni őket az sokat segíthet a választásban. Ebben az esetben is legalább 20 percig kéne, hogy rajtad legyen az adott fejhallgató, hogy érezd, hogy mennyire lesz kényelmes hosszútávon és különböző stílusú zenékkel kéne meghallgatnod, hogy melyikkel hogyan szól.

Mi a helyzet akkor ha online vásárolnál vagy nem szeretnél hosszú órákat eltölteni egy üzletben fejhallgatókat próbálgatva? Ebben az esetben én azt tanácsolom, hogy a különböző rangsorokra támaszkodj, mint például ez itt. Ha kinéztél magadnak pár lehetséges fejhallgatót, akkor olvasd el más vásárlók értékeléseit róla. Ez alapján már általában egy pontosabb képet kaphatsz. Ha 80-90%-ban jó értékeléseket kapott az adott füles, akkor jó esély van rá, hogy te is elégedett leszel vele.

Ennek fényében nézzük meg a legfontosabb szempontokat, amiket vásárlás előtt még figyelembe kell venned és amiket anélkül is átgondolhatsz, hogy minden egyes fejhallgatót végigpróbálgatnál.

Milyen típusú fül- és fejhallgatók közül választhatsz?

A fülhallgatók megnevezés azokra az eszközökre vonatkozik, amik nem rendelkeznek pánttal. Ezeket a fülben helyezhetjük el, innen a név. Két nagyobb fajtája van, az egyik amit egészen a hallójáratba kell dugni, ahol egy általában szilikon fej felfekszik a hallójárat falára és kiváló hangszigetelést és hangzást biztosít. A másik típus a hallójárat szájára fekszik fel. Ezek általában olcsóbbak, de kevésbé jó hangzással rendelkeznek. Használatukat csak akkor ajánlom, ha valaki nem szereti a hallójáratba kerülő fülhallgatók keltette érzést.

Előnyük a könnyű tárolhatóság, a jó hangszigetelés és a praktikus használat. Mivel kicsik, ezért nem zavaróak edzés vagy utazás közben sem és ha éppen nem használjuk, akkor bármikor zsebre rakhatjuk őket. Hátrányuk, hogy a vezetékek nagyon könnyen összegubancolódnak.

Ebben az útmutatóban a fejhallgatókról fogunk inkább beszélni, a fülhallgatókra csak említés szintjén szerettem volna kitérni. A jövőben azonban könnyen lehetséges, hogy készül majd egy toplistánk a legjobb fülhallgatókról is. Most azonban térjünk át a fő attrakciónkra: a különböző fejhallgatókra!

Supra-aural, avagy fülre illeszthető fejhallgatók

A fejhallgatók is két nagyobb csoportra oszthatóak a kialakításuk alapján. Ezek közül az egyik az úgy nevezett supra-aural fejhallgató, aminek a lényege, hogy a párnázás a fülre fekszik fel. Előnyük, hogy kisebbek, így könnyebben tárolhatóak, könnyebb a súlyuk is. Ha vezeték nélküli fülhallgatóról van szó, akkor sokszor hosszabb a felhasználhatóságuk egy töltéssel, mint egy nagyobb fejhallgatónak. Sok supra aural fejhallgató nagyon jól kizárja a külső zajokat, azonban ebben a tekintetben általában alul maradnak a fület körülölelő típusokkal szemben. Másik hátránya lehet, hogy egyeseknek a fület érő sokszor csupán enyhe nyomás is kényelmetlen lehet hosszabb távon.

Circumaural, fül köré illeszthető fejhallgatók

A circumaural fejhallgatók párnája a fül köré fekszik fel

Már biztos kitaláltad, hogy a fejhallgatók másik csoportja a circumaural, aminek a lényege, hogy a párnázás a fül köré fekszik fel, ezzel teljesen körülölelve és elszigetelve a fület. Egy ilyen fejhallgató megfelelő illeszkedés mellett kiváló passzív zajcsökkentést biztosít, így a basszus hangok jobban kihallhatóak, a környezeti zajok csökkennek és a hangzás is sok esetben jobb lehet. Emellett talán ez a típus az, ami hosszú távú viselés esetén is kényelmes marad. Hátránya, hogy nehezebben tárolható, utazásnál jobban útban van és ha nem szeretnéd a nyakadba akasztva hordani, akkor elég macerás elővenni és elrakni.

Az, hogy számodra melyik típus lesz a legmegfelelőbb választás az nagyban függ attól is, hogy milyen helyzetben és mire fogod használni a fül- vagy fejhallgatódat. Otthoni használatra egyértelműen egy circumaural fejhallgatót tudnék ajánlani, hiszen hosszú távon is kényelmes, kiváló hangzást és zajcsökkentést biztosít és nem lesz zavaró a nagyobb méret sem. Edzéshez mindenképpen fülhallgató ajánlott, hiszen ezek nem esnek le a fejedről és a súlyuk nem fog zavarni futás közben sem. Utazáshoz egy könnyű fülhallgató jó választásnak tűnhet, azonban sokszor jobb hangszigetelést érhetsz el fejhallgatókkal, ami a hangos buszokon és vonatokon különösen fontos lehet, hogy zavartalanul élvezhesd a zenét, amit hallgatsz.

Néhány gondolat a fejhallgatókról

A fülhallgatóknál nagy általánosságban elmondhatjuk, hogy az ár és a minőség egyenesen arányos. Találhatsz kiváló hangzású fejhallgatókat is kedvező áron és találhatsz drágábbakat is, amik kevésbé szólnak jól vagy más probléma van velük. Az azonban biztos, hogy egy néhány ezer forintos fülhallgató soha nem fogja azt a hangminőséget és hanghűséget produkálni, mint egy sok tíz- vagy százezer forintos DJ fejhallgató. A fejhallgatók különböző meghajtó technológiákat alkalmaznak, amikre ebben az útmutatóban nem fogok részletesen kitérni. A lényeg, hogy minél fejlettebb technológiát alkalmaz egy adott készülék, annál jobb lesz a hangzása is, viszont ezzel együtt az ára is magasabb lesz. Szóval egy adott árkategóriában jó eséllyel azonos technológiát alkalmazó füleseket találsz majd, így a minőségben hatalmas ugrások csak árkategória-ugrással érhetőek el.

Én azt javasolom, hogy válaszd ki a számodra megengedhető árkategóriát és próbáld meg azon belül megtalálni a legjobb fejhallgatót. Ha nem stúdió fejhallgatót keresel vagy nem a munkádhoz szükséges egy tökéletes hanghűséget adó fejhallgató, akkor valószínűleg nem lesz szükséged néhány tízezer forintnál drágább fejhallgatóra és sokszor az olcsóbb modellek közül is találhatsz olyat, ami megfelelő lehet. Ha pedig kristálytiszta hallással rendelkezel és elvből nem vennél fel egy olcsóbb modellt, akkor ez az útmutató jó eséllyel egyébként sem neked szól.

Ha túl hangosan hallgatsz zenét az maradandó halláskárosodáshoz vezethet

Egy fontos dolgot szerettem volna még megemlíteni, mielőtt belemegyünk a részletekbe. Ez pedig a fejhallgató és a zenehallgatás hangereje. Amit erről érdemes tudnod, hogy ha hosszabb távon hallgatsz túl hangosan zenét az akár maradandó halláskárosodáshoz is vezethet. 85 dB az a határ, amitől fölfelé már a hallásra veszélyes lehet az adott zaj vagy hanghatás és az sem mindegy, hogy mennyi ideig vagyunk ennek kitéve. Zenehallgatásnál természetesen nem fogod tudni pontosan megmérni, hogy hány decibel a zene hangereje, ezért ökölszabályként érdemes a következőt alkalmazni: ha egy óránál hosszabb ideig hallgatsz zenét, akkor legfeljebb 70% hangerőn szóljon, rövidebb időtartam alatt pedig legfeljebb 80%-on. Minél alacsonyabban tudod ezt a szintet tartani, annál jobbat teszel vele a fülednek. Ha azért hallgatod hangosabban a zenét, hogy kizárd a külvilág zajait, akkor inkább keress egy olyan fejhallgató modellt, ami jobban szigetel vagy ami aktív zajcsökkentő elektronikát tartalmaz.

Mit érdemes tudni a fejhallgatók hangminőségéről?

Már említettem, hogy a fejhallgatók hangminőségére nincs egységes értékelési rendszer. A tényleges hangzása egy fülhallgatónak ugyanis számos különböző dologtól függ a lejátszott zenétől kezdve, a saját hallásunkon át, egészen a fejünk formájáig, hiszen egy adott fejhallgató párnája tökéletesen zárhat és kiváló basszus hangot adhat az egyik embernél, másnál pedig előfordulhat, hogy nem.

A különböző szórakoztató elektronikai fejhallgatók sokszor nem valós hangot adnak vissza, mert a kellemesebb hangzás érdekében a gyártók az egyes frekvenciákat felerősítik, másképp reprodukálják. Jó példa erre az igen gyakori basszus kiemelés, amitől a mély frekvenciájú hangokat erőteljesebben adja vissza a fejhallgató.

Emiatt fontos, hogy megkülönböztessünk két fogalmat. Az egyik a már említett hangminőség, a másik pedig a hanghűség. A hanghűség lényege, hogy a hangfájlhoz minél közelebbi tiszta hangot kapjunk, bármilyen torzítás nélkül. Ebbe beletartozik a basszus kiemelés is például, szóval egy mesterségesen feljavított hangzású fejhallgató már nem fogja hanghűen visszaadni az adott zenét vagy hangfájlt.

A minél közelebbi hanghűség zenészeknél és stúdiómunkánál például elengedhetetlen követelmény. Az alsóbb vagy középkategóriás fejhallgatóknál a minél kellemesebb hangzás a szempont, még akkor is ha ez a hanghűség rovására megy.

Fejhallgató specifikációk és a technikai kifejezések

A fejhallgatók csomagolásain találkozhatunk különböző specifikációkkal, amik az egyszeri vásárlónak nem feltétlen jelentenek sokat. Ahogy már említettem az alsó- vagy középkategóriás fejhallgatóknál ezekből nem is igazán vonhatunk le messzemenő következtetéseket, már csak azért sem, mert az egyes modellek között minimális különbségeket fogunk csak találni. Ennek ellenére egy-egy bekezdésben bemutatom őket, hogy tudd mit jelentenek.

A frekvencia-átvitel az a tulajdonság, amivel leggyakrabban találkozhatsz. Hertzben adják meg és egy számpár jelöli, például 15-25000 Hz. Az első szám a fejhallgató által reprodukálható legmélyebb frekvenciát, a második szám pedig a legmagasabbat jelöli. Szóval elméletben minél tágabb ez a frekvenciatartomány, annál jobb, annál több hangot képes reprodukálni. Valójában hétköznapi körülmények között az emberi fül nagyjából a 20-20000 Hz közötti tartományban lévő hangokat tudja feldolgozni. Ez természetesen egyénenként változik, a körülményektől is függ és ahogy öregszünk a felső határ egyre alacsonyabbra csúszik. Laboratóriumi körélmények között akár 12 Hz mély vagy 28000 Hz magas hangokat is képesek vagyunk érzékelni. Ha mély basszusokat szeretnénk a fejhallgatónkban hallani akkor sokkal fontosabb egy jól záró, megfelelő akusztikájú kagyló, mint a nagyon alacsony értékű frekvencia-átvitel.

A fejhallgató érzékenysége azt mutatja meg, hogy 1 watt felvett erősítőteljesítmény esetén az 1 méterről hallható hang mekkora. Ezt az értéket decibelben adják meg. Ez elméletben a fejhallgató hangerejével van összefüggésben, de gyakorlatilag nem javasolt a maximális hangerő használata semmilyen esetben sem, így ha megfelelő erősítővel használod a fejhallgatót, akkor jó eséllyel nem kell azon aggódnod, hogy nem lesz elég hangos. Érdekesség, hogy a felvett teljesítmény és a leadott hangerő nem egyenesen arányosak.

A DJ fejhallgatók minősége verhetetlen viszont az áruk borsos

Az impedencia a váltakozó áramú áramkörökben az áramfolyás gátlására utal, Ohm a jele és az ellenállást jelöli. Minél magasabb ez a szám, annál nagyobb energiát vesz fel az adott fejhallgató. A nagyobb impdenciájú készülékekhez általában erősítőre lesz szükséged, de a legtöbb esetben ez nem fog téged érinteni. A 32 Ohm körüli impedenciájú fül- és fejhallgatókat direkt hordozható eszközökhöz – telefonokhoz, iPod-okhoz – tervezték, így ezek erősítő nélkül is tökéletesen működnek. Az 50 Ohm feletti készülékek már jobban teljesíthetnek erősítő segítségével, a határ ameddig még erősítő nélkül tudsz használni egy fejhallgatót nagyjából 80 Ohm. A magasabb impedenciával rendelkező fejhallgatók inkább Hi-Fi rendszerekkel történő használathoz javasoltak. Az is egy jó megoldás lehet egyébként, ha egy kicsit olcsóbb fejhallgatót veszel és hozzá egy fejhallgató erősítőt, mert sok esetben ezzel jobb hangzást érhetsz el, mint ha a teljes összeget fejhallgatóra költötted volna.

Ahogy láthatod a fenti értékek befolyásolják a fejhallgatók működését, de nem állathatunk fel ezek alapján rangsort a különböző modellek között. Mint ahogy a gyakran feltüntetett hangszóró méret sem árul el közvetlenül sok mindent a készülékről. Felső kategóriás modelleknél fontosak lesznek ezek az értékek, de ha csak hobbi használatra vagy otthonra szeretnél venni egy király fülest akkor a legtöbb esetben nem kell velük foglalkoznod.

Kényelmi szempontok és illeszkedés

A fejhallgatóknál különösen fontos szempont, hogy mennyire kényelmes a viseletük. Sok esetben akár órákon keresztül is rajtunk lesz egy-egy füles, így elengedhetetlen, hogy szívesen hordjuk őket.

Sajnos azt, hogy az adott modell kényelmes-e számunkra hosszabb idő alatt tudjuk csak eldönteni, mert sokszor az ami elsőre jónak tűnik fél óra múlva már szorít vagy kellemetlen.

A fület körülölelő típusoknál általában minél nagyobb a kagyló mérete, annál kényelmesebb lesz, mert nem közvetlenül a fülünk melletti érzékenyebb részekre terhelődik a nyomás. A fülön ülő modelleknél pont fordítva van, minél kisebb a fej, általában annál kényelmesebb. Ezek azonban nem minden esetben igazak. Nagyban befolyásolja a kényelmet a párnázás is, ami jó ha minőségi memóriahabból készül; és maga a párnázás borítása sem mindegy, hogy milyen. Azt is érdemes figyelembe venned, hogy mekkora a fejhallgató súlya és hogyan fogod azt használni. Utazáshoz jobb lehet egy könnyebb, kompakt modell, otthon azonban sokszor kényelmesen viselhetsz egy nehezebb darabot is, viszont vedd figyelembe, hogy egy nehezebb füles hosszabb távon viselve kényelmetlenné is válhat.

A kényelemhez nagyban hozzájárul a fejhallgató állíthatósága. Vannak olyan például modellek, ahol a kagylók a fejformádat követve mozognak. Az is fontos, hogy a pántokat megfelelően tudd állítani, ne kelljen feszülnie a műanyagnak ahhoz, hogy nagyobb méretre állíthasd, hiszen így akár el is törhet és szinte biztos, hogy szorítani fogja a fejedet.

Legtöbb esetben hagyatkozhatsz az online értékelésekre és véleményekre. Természetesen a kényelem is nagyban függ a személyes preferenciáktól, sőt akár a fejformádtól is, de ha egy füles 90%-ban jó értékeléseket kap, akkor ott nagy gond nem lehet.

A fejhallgató vezetéke

Ha vezetékes modellt választasz, akkor az sem mindegy, hogy a kábel kialakítása milyen. Lehetőleg ne legyen se túl hosszú, se túl rövid. Ha azonban pont nem megfelelő a kiszemelt fejhallgató kábele, akkor kaphatsz hosszabbítókat is, vagy a túl hosszú kábelt összetekerve rögzítheted, hogy rövidebb legyen.

A fülhallgatók rákfenéje, amikor összegabalyodik a vezeték. Ilyenkor nem mindegy, hogy milyen a kialakítása és a borítása a kábelnek. Egyes modelleknél a kábel lehet lapos, ami nehezebben gubancolódik és törik meg. A másik jó megoldás lehet, ha fonott borítással rendelkezik, azonban ezeknél előfordulhat az a hiba, hogy a műanyag kábel elcsúszik a fonaton belül.

Míg a fülhallgatóknál adott az Y alakú elosztás és a két oldalon befutó vezeték, addig a fejhallgatóknál sokkal jellemzőbb az egy oldali bemenet, ahol a másik fülhöz a pánton keresztül fut át a kábel. Ez a változat általában kevésbé csomózódik össze és te sem akadsz majd olyan könnyen bele.

A kábel csatlakozását is érdemes megszemlélned vásárlás előtt, mert a legtöbb esetben itt szokott megtörni. Egyes modelleknél egészen kreatív módokon erősítik meg a vezetéket, ami mindenképp egy jó jel. Ha mobiltelefonhoz használod majd a fejhallgatót, akkor érdemes L csatlakozós modellt keresned, mert ezeknél kevésbé törik a kábel, ahogy elrakod, kiveszed a zsebedből vagy leülsz vele.

Zajcsökkentés

Sok helyzetben különösen fontos szempont, hogy az adott fejhallgató mennyire képes kizárni a kinti zajokat. Tömegközlekedésen például zavaró lehet a járművek hangja. Ha zajos helyeken használod a fülest, akkor érdemes egy jól szigetelő modellt keresned, ahelyett, hogy hangosabbra veszed a hangerőt.

A passzív zajcsökkentést a megfelelő párnázással, megfelelően záró kagylóval és a fejhallgató külső borításával érhetünk el. Néhány esetben ez azonban nem feltétlen elegendő, itt jönnek képbe az aktív zajcsökkentéssel rendelkező fülesek. Ezeknél mikrofonok figyelik a külső zajokat, amiket bizonyos mintázatok alapján kiszűrnek és ezeket kioltó ellenzajokat állítanak elő, amiktől a külső zajokat nem érzékeljük.

Speciális fejhallgatók és hasznos extrák

A felső kategóriás professzionális felszerelésekre nem térek ki ebben az útmutatóban, azonban szeretnék megemlíteni egy-két speciális esetet még.

A DJ fejhallgatók sokszor egy jóval magasabb árkategóriát képviselnek, azonban manapság már az egyszerű halandók is elfogadható áron juthatnak hozzá belépőkategóriás vagy annál jobb termékekhez is. Ezek a fejhallgatók speciális körülményekre lettek tervezve, hanghűségük kiemelkedő és sokszor magasabb hangerővel működnek, hogy a magas háttérzajban is használhatóak legyenek. Egyes modellek csak egyetlen hangszórófejjel rendelkeznek, hogy a másik füllel halld a környezeted.

A headset fejhallgatókon mikrofon is található

Egy fejhallgató és egy headset között lényegében egyetlen különbség van, a mikrofon. Ezek a fejhallgatók beépített mikrofonnal rendelkeznek, így beszélgetésre is használhatod őket. Munkahelyi használatra jellemzőek ezek a modellek vagy ide tartoznak még a gaming headsetek is, amiket játékosok használnak előszeretettel, hogy a csapattársaikkal kommunikálhassanak. Mivel ezeket általában hosszabb ideig hordod, ezért különösen fontos a kényelem és a megfelelő felépítés. Előfordulhat, hogy némely utcai fejhallgató is tartalmaz mikrofont, a mobiltelefonhoz használható fülhallgatóknál pedig kifejezetten gyakori a headset kialakítás.

TV nézéshez vagy játékhoz jól jöhetnek a vezeték nélküli fejhallgatók, így nem kell az egész szobán keresztül húzni a kábelt. Akkor is hasznos lehet egy ilyen füles, ha a számítógépről hallgatnál zenét, de közben takarítasz vagy a lakásban mászkálsz. Mára már jelentősen fejlődött a technológia, így a legtöbb vezeték nélküli fül- és fejhallgató nagyon jó minőségben szól. A Bluetooth technológia is folyamatosan fejlődik és javul, emellett pedig más átviteli módok is elérhetőek. Az infravörös megoldásnál az adókészüléknek és a fejhallgató vevőjének látnia kell egymást. Hátránya, hogy nem képes a teljes hallható tartományban hangot generálni, így igényes zenehallgatásra például nem ajánlanám. Az UHF technológia jobb hangminőséget produkál és akár 100 méter hatótávolságig is elér. A legjobb megoldás az RF technológia, ami drágább, viszont cserébe ez adja a legmagasabb hangminőséget.

Ha audiofilként keresel fejhallgatót, akkor nehezebb dolgod lesz. Ugyanis a címkék alapján sokszor nehéz megmondani, hogy melyik fejhallgató mennyire tisztán is szól valójában. Ilyenkor sokszor érdemes belehallgatni a kiszemelt modellbe. Erre azonban nem mindig van lehetőségünk, ezért a toplistánkon igyekeztem összegyűjteni neked néhány olyan terméket, amik hozzád hasonló igényes felhasználók ezreinek nyerték már el a tetszését, így tényleg mebízható minőséget nyújtanak majd.

Érdemes még egy-két szót ejteni az utcai használatról is. Ha utazáshoz keresünk fejhallgatót, akkor két fontos szempontot kell figyelembe vennünk. Az egyik a biztonság, a másik a kényelem. Ezek sajnos sokszor a skála két végén helyezkednek el. Jó példa lehet erre a zajszűrős technológia, ami teljesen kizárja a külvilág zajait, ezzel kényelmes zenehallgatási élményt nyújtva. Viszont közben fennáll annak a veszélye is, hogy nem halljuk meg a dudáló autót. Ezt a kérdéskört legkönnyebben a megfelelő szokások kialakításával hidalhatjuk át. Egy buszon ülve nyugodtan felrakhatjuk a zajszűrős fejhallgatót, nem jelent különösebb veszélyt, ha nem halljuk a külvilág zajait. Ha azonban egy forgalmas út mellett sétálunk, akkor arra az időszakra érdemes lehet kikapcsolni a zenét. A másik ami még fontos, hogy próbáljunk minél könnyebb súlyú fejhallgatót választani, hiszen ezeket egyszerűbb szállítani is, de egy hosszú utazás során sem fárad el tőlük annyira a nyakunk, fülünk. Illetve a vezeték nélküli fejhallgatók is ideálisak lehetnek utazáshoz, hiszen így csökken annak a veszélye, hogy a lógó kábel beakadjon valahova, ezzel balesetveszélyes helyzetet idézve elő.

Hasznos kényelmi funkciót jelenthetnek a fejhallgatón vagy annak kábelén található gombok. Ezekkel állíthatjuk a hangerőt, átválthatunk a bejövő hívásra vagy lenémíthatjuk a mikrofont.

A különböző hangminőség javító technológiák közül érdemes kiemelni az úgynevezett surround hatást, aminek a lényege, hogy a fejhallgató virtuális vagy hardveres megoldás segítségével 3D hatású hangokat reprodukál, így játéknál vagy filmnézésnél igazán beleélhetjük magunkat az adott szituációba.

Termék névKépFőbb előnyökFejhallgató ár

Gyakori kérdések

✅ Melyik a legjobb fejhallgató?

Nincs egyértelműen legjobb fejhallgató, hiszen különböző céllal és felhasználási móddal készülnek termékek. A legjobb fejhallgató egy szubjektív vélemény, a pontos igényeid, lehetőségeid alapján tudod kiválasztani a számodra lejobb terméket. Olvasd el ezeket:

✅ Hogyan tudom megállapítani, hogy melyik fejhallgató szól majd jobban?

Sajnos erre nincsen semmilyen konkrét mérőszám, ami segíthetne az eligazodásban. Már csak azért sem lehet ilyet meghatározni, mert az ízlésünk is a hallásunk is egyénenként változik. Van olyan aki az erősebb basszusokat szereti, van aki a kristálytiszta hangokra vágyik és megint mások abszolút nem is tudnak különbséget tenni a kettő között. A legegyszerűbb megoldás, ha a vásárlói vélemények és tesztek alapján tájékozódsz. Vagy ha erre van esetleg lehetőséged, akkor valahol kipróbálod a kiszemelt fejhallgatót vásárlás előtt.

✅ Mi a különbség a fejhallgató és a fülhallgató között?

Sokan használják egymással egyenértékűként a két kifejezést, de a fülhallgatók kizárólag azok a kütyük, amiket ténylegesen beledugsz a füledbe. Ezzel szemben a fejhallgatók általában rendelkeznek egy összekötő pánttal, a hangszórók pedig a fülre rakva helyezkednek el. Hosszabb távon kényelmesebb lehet ez a megoldás és sokszor a zajszűrésben is jobb ez a típus. Otthoni használatra mindenképpen érdemes fejhallgatót választani, de utazáshoz is kiváló társ lehet.

Ralf.hu fejhallgató teszt győztesek

További termék útmutatók Tech témakörben