Fogyás szenvedés nélkül? Vibro Shaper nélkül nekem sem sikerült volna

Tavaly ősszel találtam egy képet magamról, még egyetemista koromból. Egy karcsú, csinos lány nézett vissza rám. Mit ne mondjak, így 40 felett, két gyerek után, nem ez a lány fogadott reggelente a tükörben. Ekkor döntöttem úgy, hogy muszáj lesz valamit edzenem.

Az első pár hét igazi szenvedés volt. Amikor megvettem a kondibérletet, azt gondoltam, hogy ezzel meg is oldódott minden problémám. Nem is tévedhettem volna nagyobbat. Borzasztó kellemetlenül éreztem magam a sok lapos hasú lány és kigyúrt adonisz között. “Mit keresek én itt a lamantin alkatommal?” – gondoltam. Ráadásul az első nap annyira széthajtottam magamat a futópadon, hogy másnap szinte lábra sem tudtam állni. Nyilván a következő alkalommal “közbejött valami”, majd megint. Végül talán összesen még kétszer mentem le, akkor is hasonló eredményekkel.

Úgy éreztem, hogy ez az egész veszett fejsze nyele. El kell fogadnom, hogy a zsírpárnáimmal és a macskáimmal öregszem majd meg. Aztán az egyik barátnőm mesélte, hogy ő bizony vibrációs trénerrel szokott edzeni és neki bevállt. Elsőre rohadt szkeptikus voltam. Én izzadva haldoklok a futópadon, valaki pedig azt mondja nekem, hogy majd csak úgy lerázódnak rólam a zsírpárnák? Na ne már!

Aztán kicsit jobban utánaolvastam a dolognak. Sok helyen írták, hogy azért itt többről van szó, mint csak egy rezgő gépen álldogállás. Így már kicsit hihetőbbnek tűnt a történet. Viszont a korábbi hetek kudarcai után nem volt bátorságom újra edzőterembe menni.

Pont karácsony környéke volt, így anyumékkal összedobtuk a pénzt és úgy döntöttem, hogy veszek otthonra egy vibrációs trénert. Több terméket is megnéztem, de végül a Vibro Shaper-re esett a választásom.

A marketingjét egy kissé túlzónak éreztem, főleg a promóciós videónál – amit itt is hagyok, hogy te is megnézhesd. Viszont ár-érték arányban nagyon meggyőző volt. Így végül még mindig kissé szkeptikusan, de megrendeltem.

Kinek ajánlják a Vibro Shaper-t?

A legtöbb hasonló készüléket csodamasinaként reklámozzák. Mindenki és a kutyája is használhatja. Állítólag profi sportolók is edzhetnek vele, sőt még Király Gábor is ezt ajánlja.

A tükörbe nézve úgy döntöttem, hogy én valószínűleg nem vagyok profi sportoló. Szóval, ha segít leadni pár kilót, akkor már köszönöm szépen. Az internetes kutatásaimból pedig arra következtettem, hogy erre valószínűleg tényleg képes lesz a gép.

Oké, de mi is az a Vibro Shaper?

A vibrációs trénerek elvileg úgy működnek, hogy a gyors rezgések hatására összehúzódnak az izmok és ez a futáshoz hasonló hatást fejt ki.

A Vibro Shaper pontosan ezt csinálja. Egy rezgő lemezről van szó, amire az edzés során rá kellett állni, feküdni vagy ülni. A gép tök egyszerű amúgy, tényleg nagyjából ennyit tud. Lehet állítani a rezgés sebességét és kész.

Őszintén, ezt a részét nem is bántam. Egyszer kipróbáltam az egyik barátnőmnél egy hiper-szuper futópadot, amin annyi gomb volt, mint egy űrhajón. Úgy éreztem magam, mint amikor először ültem autóba és a kormányon kívül semmi másról nem tudtam, hogy mit csinál. Lehet én vagyok túl egyszerű, de számomra a Vibro Shaper és a rajta található pár darab gomb bőven elég volt.

Ja igen, az edzés idejét is lehet még állítani. Ez mondjuk hasznos.

Ami még számomra pozitívum volt, hogy a gép felülete tök kényelmes. Valamilyen csúszásmentes anyagból készült, így még egyszer sem sikerült leesnem róla. Bár ahogy magamat ismerem, biztos vagyok benne, hogy erre is sor kerül majd egyszer.

Ha szeretnéd te is megnézni, hogy a gyártó oldalán mit mondanak a gépről, akkor itt hagyok neked egy linket.

Az első találkozásunk a Vibro Shaper-rel

A saját bénázásom és a futárcégek túlterheltsége miatt csak a két ünnep között jött meg a csomag. Mondjuk őszintén, nem is bántam. Így még a vibrációs tréner rosszalló tekintete nélkül, bűntudatmentesen ehettem meg az összes karácsonyi süteményt, amit anyum hozott. Méltó lezárása a lamantin korszaknak.

Végül stílusosan január elsején bontottam ki először a Vibro Shaper-t. Új év, új én, ugyebár. Ami pozitívum, hogy borzasztó egyszerű volt a beüzemelése. Ami negatívum, hogy a teremben a személyi edzők azért jóképűbbek voltak. Viszont tudtam, hogy így legalább senkinek nem kell végignéznie a kezdeti bénázásaimat.

Szóval eljött a nagy nap. Az első edzésem aVibro Shaper -rel. Egy pszichológus ismerősöm javasolt egy apró trükköt, hogy haladjak fokozatosan az edzéssel. Az elején már az is győzelem, ha minden nap megcsináltam az edzésemet, ne a leadott kilókat figyeljem.

Valahol örültem neki, hogy akkor is elégedett lehetek, ha nem hajtottam szét magam. Úgyhogy ezzel a tanáccsal felvértezve, az első alkalomra a legegyszerűbb edzést néztem ki magamnak. 5 percig álltam a gépen, és 5 percig ültem rajta.

VibroShaper edzés

Maga az edzés kellemes volt, nem fáradtam el benne, de azért megmozgatta az izmaimat. Sokkal frissebbnek éreztem magam utána. Össze sem lehetett hasonlítani az érzést azzal, amit az edzőtermi futás után tapasztaltam.

Utána azért a biztonság kedvéért kimentem a tükörhöz és kicsit csalódva tapasztaltam, hogy nem lettem varázsütésre nádszálvékony hableány. De próbáltam magam emlékeztetni arra, amit a pszichológus barátom mondott és kevésbé lelkesen, de mégis megveregettem a saját vállamat. Kíváncsian vártam, hogy mennyi idő múlva jönnek majd a látható eredmények.

Hogyan csiszolódtunk össze?

Az edzőtermes tapasztalatommal ellentétben, itt a második alkalommal is ugyanolyan lelkesen vágtam bele a napi edzésembe. Ez pedig a következő hetekben csak folyamatosan javult. Nagyon jó érzés volt, hogy végre teszek valamit magamért, de mégsem kell meghalnom a futópadon nap, mint nap.

Szerettem volna azért minél hamarabb eredményeket is látni, így átböngésztem az edzésterveket, amiket a termékhez küldtek ajándékba. Mindig egy-egy kis változtatással egészítettem ki az edzésemet. Volt, hogy egy új pozíciót próbáltam ki, máskor kicsit hosszabb ideig csináltam. Nem volt benne különösebb rendszer, de pont ezt a változatosságot élveztem a legjobban.

Egy idő után nehezebb dolgokat is kipróbáltam. Guggolások a gépen, plank. Talán egy hónap múlva jutottam el odáig, hogy rendes fekvőtámaszt is tudtam csinálni!

Ha elkezdesz edzős cikkeket olvasgatni, akkor előbb utóbb akarva akaratlanul is eljutsz az egészséges táplálkozással kapcsolatos dolgokhoz is. Mindenki azt mondja, hogy az étrend legalább olyan fontos, mint az edzés. Na persze azért nálam is vannak határok. A süteményeket senki nem veheti el tőlem! De azért a józan paraszti ész határain belül elkezdtem kicsit jobban odafigyelni. Néha a krémes helyett saláta volt tízóraira. Hétvégén pedig a csülökpörkölt helyett brokkoli és csirkemell lett az ebéd. (A férjem végig támogatott, de azért ezen a ponton láttam a szemében a ki nem mondott csalódottságot.)

Szóval néhány hónap alatt azt vettem észre, hogy aVibro Shaper használata mellett igazi fitnesz anyuka lettem. Oké, azért még becsúszik néha egy hambi is, de mégis úgy érzem, hogy gyökeresen megváltoztak a hétköznapjaim.

Megérte kipróbálni a Vibro Shaper-t?

Amikor elkezdtem írni ezt a véleménycikket, újra megnéztem a Vibro Shaper bemutató videóját. Emlékeztem, hogy mennyire szkeptikus voltam, amikor leadtam a rendelésemet. Őszinte leszek, még mindig kicsit túlzónak érzem. A mai napig nem gondolom úgy, hogy 10 perc álldogállás a Vibro Shaper-en varázsütésre eltűnteni majd a zsírpárnákat.

Viszont az biztos, hogy nekem rengeteget segített, hogy belevágjak az edzésbe, később pedig, hogy tényleg eredményeket is lássak. Az elején az egyszerű gyakorlatok nem voltak megterhelőek. Mire pedig eljutottam odáig, hogy tényleg alaposan megizzasztom magam egy-egy edzés alkalmával, addigra már elég lelkes voltam, hogy egy ilyen kis kellemetlenség ne tántoríthasson el.

Nyolc hónapja használom a Vibro Shaper -t és azóta tényleg sokat változott az életem. Az edzés mellett önszántamból, jó kedvvel kezdtem el egészségesebben táplálkozni. Nagyjából egy fél év után kiegészítettem az edzéseket némi futással is. Ez korábban a rémálmaimban kísértett, most viszont le tudtam győzni a kocogást. Számomra ez egy hatalmas előrelépés volt, amire a Vibro Shaper nélkül tuti nem lettem volna képes.

Tudom-tudom, arra vagy kíváncsi, hogy hány kilót adtam le. Őszinte leszek, erre nem fogok tudni neked választ adni. A mérlegeket ugyanis elvi okokból száműztem néhány éve a háztartásunkból, és ezen a jövőben sem szeretnék változtatni. Nekem az a legjobb visszajelzés, amit a tükörben látok. Azzal pedig végre – hosszú évek óta először – elégedett vagyok.

Hazudnék ha azt mondanám, hogy megint úgy nézek ki, mint 20 évesen az egyetemi fotómon. A férjem végig bátorított, amiért nagyon hálás voltam neki. Először azt gondoltam, hogy csak kedvességből mondja, hogy mennyit fogytam, meg, hogy látszik ám az edzés. Aztán amikor láttam, hogy több területen is visszajött az a lelkesedés, ami a kapcsolatunk elején megvolt, akkor tudtam, hogy nem csak a levegőbe beszél.

Nem csak ő elégedett, de én is sokkal jobban érzem magam a bőrömben. Végre azt érzem, hogy teszek is valamit a testemért, nem csak irigykedek a kockás hasú lányokra az edzőteremben.

Végső ítélet

Ajánlanám-e másoknak a Vibro Shaper -t? Ha egy varázsszert keresel, amitől izzadtság nélkül lefogyhatsz, akkor nem. Arra ott vannak a mindenféle csoda diétás pirulák. Azokból is próbáltam párat néhány éve, nekem nem váltak be.

Ha viszont úgy érzed, hogy készen állsz rá, hogy végre tegyél valamit magadért. Ha szeretnél edzeni, de nem akarsz az edzőtermi futógépen végkimerülésben meghalni. Ha egy egyszerű megoldást keresel, ami működik is. Akkor igen, ajánlanám neked a Vibro Shaper-t.

A végső értékelésem a Vibro Shaper -ről egyértelműen 10/10. Anélkül sikerült fogynom és egészségesebbé tennem az életemet, hogy az edzőteremben pusztultam volna el. Szó szerint segített fájdalommentesen belerázódnom az edzés világába, és hosszú évek óta először végre tényleg elégedett lehetek a testemmel. Ez a Vibro Shaper nélkül tuti nem sikerült volna.

Szerezz be Te is egy Vibro Shaper-t