TOP elektromos grillsütők (2022)

Elektromos grillsütő vásárlás okosan. Segítünk megtalálni a számodra legjobb elektromos grillsütőt.

Támogatott tartalom  
Ralf.hu olvasók által támogatott oldal. Ha a hivatkozásainkon keresztül vásárolsz, jutalékot vagy egyéb kompenzációt kaphatunk. Ez számodra nem növeli a termék árát.
Hirdess itt  
Hirdetési lehetőségekről részletesebben itt olvashatsz: Médiaajánlat

Mennyi ízek, szaftos húsok, a szádban szétomló fűszeres zöldségek- a grillezést nemcsak a különleges és egyedülálló ízek miatt kedveljük, hanem azért is, mert az egyik legnagyszerűbb társasági program. A szabad tűzön sütögetés, a parázson sülő finomságok illata egyedi és megismételhetetlen, ám – kertes ház híján – nem mindenkinek van lehetősége a grillezésre. És mivel a grillezés tipikusan nyári elfoglaltság, így a kellemes idő elmúltával arra is jó pár hónapot kell  várni, hogy újra begyújthassuk grillsütőnket.

Szerencsére az elektromos grillsütő segítségével bárhol és bármikor grillezhetünk akár a konyhánkban vagy az erkélyünkön- sem a tér, sem az idő nem szab határt annak, hogy kedvenc elfoglaltságunknak hódolhassunk.

De milyen elektromos grillsütőt érdemes vásárolni? Ebben az útmutatóban megmutatom a legfontosabb elektromos grillsütő típusokat, és azt is, hogy mire érdemes figyelned, ha ilyen készüléket szeretnél beszerezni. És mivel szeretném a vásárlásodat még gördülékenyebbé tenni, ezért egy, a kedvenc grillsütőimből összeállított toplistát is készítettem neked.

Elektromos grillsütő toplista

Termék névKépFőbb előnyökElektromos grillsütő ár
Gorenje TG2514B asztali grill Gorenje TG2514B asztali grill
 •  Gyorsan felmelegszik
 •  Nagy, kerámiabevonatos sütőfelület
 •  Praktikus zsírgyűjtő tálca
aktuális ár
Tefal GC 750D30 Optigrill Elite elektromos grillsütő Tefal GC 750D30 Optigrill Elite elektromos grillsütő
 •  Intuitív grillező asszisztens
 •  12 program mindenféle étel grillezéséhez
 •  Megbízható grillezési eredmények
aktuális ár
Steba VG 350 elektromos grillsütő Steba VG 350 elektromos grillsütő
 •  Könnyű összeszerelhetőség
 •  XXL-es grillező felület
 •  Hőmérséklet szabályozás
aktuális ár

Elektromos grillsütő tesztek, vélemények

Mivel tudom, hogy nem egyszerű eligazodni az elektromos grillsütők kínálatában, ezért készítettem neked egy toplistát, amelyben többféle típusú grillsütőt is bemutatok neked az egyszerűbb grill-laptól a szabadban használható elektromos grillsütőig.

Gorenje TG2514B asztali grill
Gorenje TG2514B asztali grill

Grillezz mindent egyszerre a családnak!

 •  Gyorsan felmelegszik
 •  Nagy, kerámiabevonatos sütőfelület
 •  Praktikus zsírgyűjtő tálca
aktuális ár

Mindent egy helyen! A Gorenje TG2514B asztali grill XXL-es grillező felületén többféle étel is grillezhetsz egyszerre, ráadásul akár az egész család számára elegendő finomságok készülhetnek itt zsír és olajmentesen.

A kerámiabevonatú tapadásmentes sütőfelületen garantáltan nem ragadnak le a zöldségek és húsok, amelyek az intenzív és egyenletes sütésnek köszönhetően szaftosak maradnak, és magukba zárják természetes zamatukat.

A felesleges nedvesség és zsiradék a döntött folyadékelvezető nyílás és tálca segítségével fog távozni sütés közben, az eszköz biztonságos használatáról pedig a gumilábak és a hideg fogantyú gondoskodik.

A sütőlap nagy előnye, hogy gyorsan felmelegszik, ezután pedig 5 hőmérsékletfokozat segítségével állíthatod be az ideális hőfokot egy hagyományos termosztát gombbal. Ahogy a legtöbb asztali grillnél, a hőmérséklet-szabályozás kezdetben itt is igényel majd egy kis próbálkozást, hogy pontosan eltaláld az egyes alapanyagokhoz passzoló sütési fokot.

A takarítás azonban szerencsére nem lesz rabszolgamunka, sütés után egyszerűen csak töröld át a kerámiafelületet és az alumínium, tapadásmentes, eltávolítható sütőlapot egy nedves törlőkendővel, és az eszköz újra használatra kész.

Összességében egy kiváló és sokoldalú grill tulajdonosa leszel, ha emellett a szemrevaló, nagy sütőfelületű asztali grill mellet döntesz, aminek az árára sem lehet panasz.

Előnyök:

 •  Gyorsan felmelegszik
 •  Nagy, kerámiabevonatos sütőfelület
 •  Praktikus zsírgyűjtő tálca

Hátrányok:

 •  A termosztát használatát be kell gyakorolni
Tefal GC 750D30 Optigrill Elite elektromos grillsütő
Tefal GC 750D30 Optigrill Elite elektromos grillsütő

Készíts steaket, ahogy még soha!

 •  Intuitív grillező asszisztens
 •  12 program mindenféle étel grillezéséhez
 •  Megbízható grillezési eredmények
aktuális ár

A grillezésbe, ami nagy precizitást igénylő műfaj, sokan azért nem mernek belefogni, mert félnek a kudarcoktól. Hiszen ki szeretne rosszul átsült húst, elszenesedett zöldségeket látni a tányérján?

Az intelligens elektromos technológiával felszerelt Tefal Optigrill Elite grillező asszisztense segítségével azonban egy csapásra profi grillmesterré fogsz válni, és tökéletesre grillezett ételekkel lepheted meg vendégeidet is.  Ebben a grillezőben 12 automatikus program segítségével grillezhetsz zöldségeket, halakat és húsokat is, és nem kell feszülten lesned, mikor lesz kész a gépbe tett finomság, mert a kijelző lépésről lépésre mutat minden egyes munkafázist.

Ami egészen szenzációs és egyedülálló ebben a grillben, az az, hogy a grillsütő precízen leméri a betett hús vastagságát és még a húsdarabok számát is belekalkulálja a hőmérséklet beállításába és a grillezési időbe. Sőt! Azt is jelzi, hogy mikor kell kivenned a sütőből, attól függően, hogy mennyire szeretnéd átsütni.

Természetesen számtalan zöldséget is grillezhetsz a Tefal Optigrill Elite grillsütőjében, ehhez is többféle szuper előre beprogramozott funkciót kapsz, a végeredmény pedig minden esetben csodás: a zöldségek puhák, ízletesek és esztétikus grill-felülettel kerülnek a tányérodra.

Mindeközben a tapadásmentes, lejtős főzőlapoknak hála a felesleges zsiradék és folyadék a csepptálcába távozik.  A végén pedig csak mosogatógépbe kell tenned a kivehető lapokat, és nem kell a tisztítással sem bajlódnod.

Bevallom, nagy gondban vagyok, ha minden funkciót be szeretnék neked mutatni ezen a csúcsminőségű terméken, de egyet még muszáj megosztanom veled. A legtöbb elektromos grill nem igen tud mit kezdeni a fagyasztott alapanyagokkal. Egyszerűen szottyos, élvezhetetlen lesz a végeredmény. Ebben a grillsütőben azonban van egy felolvasztási funkció, ami után egyből grillezheted is az ételt. Ez eszméletlenül praktikus a halak esetében, hiszen ezeket jellemzően fagyasztva tároljuk otthon.

Egyetlen kis hibát említenék meg, ami az eszköz használatakor feltűnik: kissé rövidebb a tápkábel a megszokottnál, de ez sem okoz áthidalhatatlan problémát.

Összességében ezért a termékért valóban többet kell fizetned, de ezért a csúcsminőségű teljesítményért, lenyűgözően intuitív használatért és az egyedülálló funkciókért, amit az otthonodban élvezhetsz, megéri a befektetés.

Előnyök:

 •  Intuitív grillező asszisztens
 •  12 program mindenféle étel grillezéséhez
 •  Megbízható grillezési eredmények

Hátrányok:

 •  A kábel túl rövid
 •  Magas ár
Steba VG 350 elektromos grillsütő
Steba VG 350 elektromos grillsütő

A kerti grillpartik főszereplője

 •  Könnyű összeszerelhetőség
 •  XXL-es grillező felület
 •  Hőmérséklet szabályozás
 •  Fedél
aktuális ár

Úgy érzed itt az ideje, hogy te is belevágj a grillezésbe? De nem szeretnél a piszkos és sok vesződséggel járó faszenes grillekkel kísérletezni? Ráadásul csak az erkélyeden tudnál sütögetni?

A Steba kültéri állványos grillezője nem véletlenül a társasházban élők nagy kedvence.

A Steba név immár egyet jelent a csúcskategóriás elektromos grillekkel, ahol a teljesítmény, a könnyű kezelhetőség és a megbízhatóság egyaránt jellemzője a termékeknek. Ez a kültéri álló grill is számtalan kényelmi lehetőséggel fog meglepni: az XXL-es tapadásmentes grillfelület; a hőmérséklet szabályozás, vagy a hőszigetelt fogantyúk mind-mind arról árulkodnak, hogy ezzel az eszközzel valóban élmény lesz a grillezés.

Ne ijedj meg az összeszerelésétől sem, mert nagyjából 5 perc alatt kész leszel vele, és erre a stabil alappal rendelkező, gyorsan felfűthető grillre azonnal felpakolhatsz akár 10 fő számára is grilleznivaló finomságokat.

A 2200 Wattos teljesítmény és a fedél optimális feltételek teremt ahhoz, hogy a zöldségek mellett akár csirkét vagy marhahúst is grillezhess anélkül, hogy az ételek kiszáradnának. Mindezt ráadásul a szomszédokat zavaró füst nélkül, hiszen a szagmentest grillezést segíti a csepegtető tálca is, ahová a felesleges zsiradék távozhat.

Ez az állványos grill kényelmes, 85 cm-es (fedéllel 107 cm) munkamagassággal rendelkezik; sajnos azonban a fedél nincs rögzítve, így a mozgatásakor erre figyelned kell, de egy kis gyakorlással ez sem fog gondot okozni.

Az XXL-es méret miatt  nem bízhatod a mosogatógépre a grill-lap tisztítását, ami némi óvatosságot igényel, mert érzékenyebb felülettel rendelkezik.

Az állványos kialakításnak és a kis súlynak köszönhetőan ezt az elektromos grillt játszi könnyedséggel szétkaphatod, és akár egy kisebb tárolóba is elrejtheted a következő grillezésig.

Azt pedig bátran kijelenthetem, hogy erre a kiváló ár/értékkel bíró, elegáns, minimalista kültéri elektromos grillre garantáltan rászegeződik minden szem, ha használatba fogod venni.

Előnyök:

 •  Könnyű összeszerelhetőség
 •  XXL-es grillező felület
 •  Hőmérséklet szabályozás
 •  Fedél

Hátrányok:

 •  Kissé érzékenyebb grillfelület
 •  A fedél nincs rögzítve az alaphoz

Milyen elektromos grillsütőt vegyek? – Részletes vásárlási útmutató

A grillezésről -vagyis, amikor az ételedet magas hőfokon, nyílt láng felett sütöd meg – hagyományosan a faszenes grillezés jut mindannyiunk eszébe. A faszenes grillek mellett azonban már az elektromos grillek is megjelentek a piacon, és ezzel lehetővé vált, hogy akár az erkélyünkön vagy a lakásunkban hódolhassunk a grillezés élményének.

Hogy működik az elektromos grillsütő?

Mivel az elektromos grillsütő hálózati áramról működik, így nem igényel extra előkészületet a grillezés, csak dugd be a konnektorba az eszköz tápkábelét!

A fűtőelem, a sütéshez használt lap belsejében vagy közvetlenül alatt helyezkedik el, a hőszabályozás pedig  termosztát segítségével történik. A megfelelő hőelosztást a sütőlap végzi, míg a sütés során keletkezett felesleges zsiradékot  zsírgyűjtő tálca gyűjti össze.

Az elektromos grillsütőn az ételt bordázott vagy sima grillező lapra, esetleg grillrácsra kell helyezned grillezéskor. Ezek többnyire kivehetőek, így tisztításuk nem fog gondot okozni.

Milyen előnyei vannak az elektromos grillsütőnek?

 • Hihetetlenül sokoldalú eszköz, amin grillezhetsz csirke-vagy marhahúst, a tenger gyümölcseit, zöldségeket és sajtokat, de süthetsz rajta akár palacsintát is
 • Beltéren és kültéren egyaránt használhatod
 • Kis helyen is elfér és a mozgatása sem többemberes feladat
 • Sokkal gyorsabban melegszik fel, mint a gáz- és széngrillek
 • A hőmérsékletet a hagyományos grillsütőkhöz képest könnyebben lehet szabályozni, a beépített termosztátnak köszönhetően
 • Rendkívül egyszerű a használata: nem kell hozzá faszenet, grillgyújtó folyadékot vagy gázt beszerezned
 • Mivel csak elektromos áram kell a működésükhöz, ezért sokkal biztonságosabb is
 • Búcsút inthetesz a kellemetlen füstölésnek, a parázsba pottyanó húsoknak, a fröcskölő zsír okozta sérüléseknek és a szomszédaid sem fogják nehezményezni hogy grillezel
 • A faszénnnel működő grillsütőkhöz képest  sokkal gyorsabban és könnyebben tudod tisztítani, akár mosogatógépbe is rakhatod a grillező felületet, zsírgyűjtő tálcát

Egészséges az elektromos grillsütő használata?

Az elektromos grillsütő egyik nagy erőssége, hogy a grillező felületek tapadásmentesek, így jóval kevesebb zsiradékra lesz szükséged, ami különösen a diétázók, egészségtudatosok számára remek hír. Ráadásul ezek az eszközök úgy vannak kialakítva, hogy a felesleges zsiradék egy speciális zsírgyűjtő edénybe tud csepegni, így extra kalóriáktól mentes lesz a végeredmény.

Muszáj megemlítenem azt is, hogy sokan azért tartanak a hagyományos faszenes grillezéstől, mert a grillezés során felszabaduló füstben rákkeltő anyagok lehetnek, vagy a megégett hús jelenthet veszélyt az egészségükre. Az elektromos grillen az egyenletes, szabályozott hőleadás miatt az ételek is egyenletesebben sülnek, így nem lesznek rajtuk égett részek, és veszélyes füst sem keletkezik.

Az elektromos grillsütő használatával tehát sokat tehetsz egészségedért.

Az elektromos grill hátrányai

Az elektromos grillsütő egyik hátrányaként azt hallhatod többnyire, hogy nem hozza azokat a füstös ízeket és aromákat, amiket a szabad faszenes tűzön történű grillezés során annyira szeretünk. Ezen a téren valóban némi kompromisszumot kell kötnöd, de fűszerezéssel és folyékony füsttel némileg pótolható ez a hiányt. Sőt! Az igazán profik akár speciális füstölő forgácsot is vásárolhatnak, amit egy előzetes beáztatást követően ételek aromatizálásához lehet felhasználni.

A másik gyakran emlegetett hátrány ezekkel a készülékekkel szemben, hogy nem képesek akkora hőt előállítani, mint a hagyományos grillek, így például egy egyszerűbb asztali grillel nem tudsz olyan ételeket készíteni, amelyek nagyon magas hőfokot igényelnek. Csak megsúgom, hogy ezt a problémát is könnyen kiküszöbölheted, ha egy nagyobb, 2000 W körüli teljesítményű elektromos grillt szerzel be.

Bent vagy kint szeretnél grillezni?

Ha elektromos grillsütőt szeretnél vásárolni, akkor legelőször azt kell kitalálnod, hogy bent vagy a szabadban szeretnéd-e használni. Ezzel kapcsolatban a gyártók is adnak útmutatást számodra, így ennek mindenképpen nézz utána! Mutatom, hogy mit érdemes tudnod a beltéri és kültéri grillekről!

A beltéri elektromos grillsütők

Ezek a modellek könnyebbek és kevesebb helyet foglalnak el és jellemzően olcsóbbak is. A beltéri elektromos grillsütőket bárhol elhelyezheted, akár a konyhában, akár az étkezőben is tökéletesek, a szabadban viszont tilos használni őket! Kisebb méretükből fakadóan kevesebb adagnyi étel grillezésére képesek, így maximum 3-4 fő számára ideálisak, de egy grillpartihoz már kevésnek fognak bizonyulni.

A beltéri elektromos grillekkel szemben fontos elvárás, hogy semmiképp se füstöljenek, így elengedhetetlen, hogy legyen  zsírgyűjtő tálcájuk, és tapadásmentes felülettel rendelkezzenek.

A kültéri elektromos grillsütők

A kültéri használatra szánt elektromos grillsütőket erkélyen vagy az udvari sütögetés során is használhatod. Léteznek állványos és állvány nélküli változatban is, sőt választhatsz olyan típust is, amelynek a grillező része könnyedén leválasztható az állványról, és akár bent is használhatod.

Amennyiben olyan állványos elektromos grillsütőt választasz, amelyen polc vagy kisebb munkafelület is található, akkor nem kell külön barbecue kocsit sem vásárolnod hozzá, hiszen itt minden grillezéshez szükséges eszköz el fog férni.

Az állványos grillsütők némileg több helyet foglalnak el, nagyobb mennyiségű étel grillezésére is alkalmasak (akár 8-10 ember), és kissé nehezebbek. Nagy előnyük azonban, hogy szétszerelhetőek, így a tárolásuk nem okoz problémát. Ha a könnyű mozgathatóság is fontos, akkor praktikus lehet egy kerekekkel felszerelt típust választanod.

Egy kültéren használt elektromos grillsütő esetében már fontos szempont, hogy beépített hőmérsékletmérő és lecsukható fedél is legyen rajta, ami optimális sütési feltételeket teremt a nagyobb húsoknak is, és az időjárási viszontagságoktól is megvédi a grillezendő étkeket.

Az elektromos grillsütők fajtái

Ha már eldöntötted, hogy hol is szeretnéd használni a grillsütődet, akkor vegyük sorra, hogy melyek a legismertebb elektromos grillsütő típusok, amelyek közül választhatsz!

Kontakt grillsütő

 • A beltéri grillezés legnépszerűbb eszköze
 • Sima és/vagy bordázott alsó és felső sütőfelülettel is rendelkezik, amit össze tudsz csukni
 • Előnye, hogy kétoldali gyors grillezéshez alkalmas, így nem kell forgatnod rajta az alapanyagokat, továbbá egyenletes sütést tesz lehetővé mindkét oldalon
 • Ha egy többfunkciós kontakt grillsütőt választasz, abban a grillező lemezek magassága állítható, így többféle ételt is készíthetsz benne, de használhatod kihajtva, asztali grillként és panini készítéséhez is tökéletes
 • Ha olyan típust választasz, amelynek dőlésszöge változtatható, akkor a zsír könnyedén lefolyik a grillételek alól
 • A bordázott felület a steak, csirkemell sütésekor praktikus; míg a pirítós, panini, palacsinta vagy a hamburgerpogácsa sütéséhez a sima felület ideális

Raclette-grillező

 • Kompakt, kis helyigényű, remek vendégváró grilleszköz, amit benti használatra terveztek
 • Jellemzően két részből áll:

Felül grillezni lehet rajta, alul pedig kisebb ún. raclette serpenyők vannak (2-8 db), amelyekben zöldségeket és sajtot süthet magának mindenki saját ízlése szerint.

Rácsos grillsütő

 • Kültéri és beltéri használatra is vásárolhatsz ilyen típust
 • Ha a hagyományos grillsütés élményére vágysz, akkor mindenképpen ezt válaszd, hiszen itt is rácsra (rostélyra) kell feltenned a grillezésre szánt ételeket, akárcsak a faszenes grillsütők esetében
 • Ennél a típusnál nagyon fontos, hogy a rostély jó hővezető képességgel rendelkezzék
 • Hátránya, hogy zsír a fűtőelemre csepeg, ami nehezíti a tisztítást, és az étel is a rács közé eshet

Elektromos asztali grill-lapok

 • Ez egy remek multifunkcionális készülék, ami kempingezéshez, gyors reggeli készítéséhez, grillezéshez és melegítéshez is ideális
 • Jellemzője, hogy egyetlen nagy, nyitott (bordázott vagy sima) felülettel rendelkezik, a szélén pedig egy csatorna fut körbe, ahol a felesleges zsiradék a cseppgyűjtőbe folyhat
 • Előnye, hogy egyenletesen melegszik fel és fenn is tartja a hőt, illetve többféle ételt készíthetsz rajta egyszerre
 • A zsír felfröccsenés elleni kivehető zsírvédő mindenképpen praktikus lehet ennél a típusnál

Az elektromos grillsütő teljesítménye

Ha kiválasztottad a számodra szimpatikus típust, akkor legelőször a grill teljesítményére fókuszálj, tapasztalataim szerint ugyanis többnyire a rosszul megválasztott teljesítmény szokta a legnagyobb csalódást okozni az elektromos grillsütő vásárlásakor.

A teljesítményről azt kell tudnod, hogy ez dönti el, hogy milyen gyorsan melegszik fel, és hogy milyen erős hőmérséklet előállításra képes az eszköz. Az elektromos grillsütők egyik legjobb tulajdonsága, hogy hihetetlenül gyorsan felmelegszenek a többi főzőeszközhöz képest, de a maximális hőmérséklet a választott típustól függően változik.

Ha szendvicseket, pirítóst, kisebb zöldségeket szeretnél grillezni, akkor elegendő egy kisebb teljesítményű grillsütő is, ha azonban húst is szeretnél feldobni a grilledre, akkor már egy izmosabb eszközre lesz szükséged. A nagyobb teljesítményű elektromos grillsütők másik fontos előnye, hogy gyorsabban visszaállítják hőmérsékletüket minden egyes alkalommal, amikor kinyitják a fedelet. Ezzel elkerülhető az energiapazarlás és az optimális főzési hőmérséklet is folyamatosan biztosított.

Ökölszabályként jegyezd meg:

2-4 fős háztartások esetén: 1200-1500W elegendőnek szokott lenni

5-10 ember számára: 1800-2000 W vagy ennál nagyobb grillre lesz szükség

Mekkora felülete legyen az elektromos grillsütőnek?

Vásárlás előtt gondold át, hogy mennyi embernek szeretnél grillezni. Csak a szűkebb családi körben fogod használni, vagy nagyobb grillpartikat is szeretnél tartani? Ez utóbbi esetében meglehetősen lehangoló lehet, ha egy kisebb grillfelület miatt valaki folyton az ételére vár.

Egy nagyobb, profi grill sütőfelülete gyorsan kiszolgál több embert is, ám ne feledd: minél nagyobb a felület, annál nagyobb az energiafogyasztás is.

Azt, hogy hány főre elegendő a felület, könnyen megállapíthatod: kb. 1 kistányérnyi méretnek megfelelő hely a grillsütőn, 1 főt jelent.

Miért fontos a hőmérséklet-szabályozás?

Ha rám hallgatsz, mindenképpen olyan elektromos grillt válassz, ahol megoldott a hőmérséklet szabályozása és legalább 3 fokozatba kapcsolhatod a szabályozót.

A grillsütőkön kétféle megoldással fogsz találkozni: vagy egy hagyományos tekerős termosztáttal állíthatod be a kívánt hőt, vagy előre beállított opciók közül választhatsz. Ilyenkor LCD kijelzőn követheted nyomon az aktuális hőmérsékletet.

Fontos természetesen, hogy a sütődön legyen  megfelelő hőmérsékletet jelző lámpa is!

Ha igazán profi elektromos grillt szeretnél, akkor válassz olyan érzékelőkkel rendelkező modellt, amely automatikusan beállítja a megfelelő hőmérsékletet, attól függően, mennyire sült át a grillezendő étel.

A grillfelület típusa

Sokan össze szokták keverni a fogalmakat, ha a grillsütő anyagáról esik szó. Fontos kiemelnem, hogy külön kell választanunk a grillfelület típusát  és azt, hogy maga a grillsütő, milyen anyagból készült!

Nézzük meg elsőként, hogy az elektromos grillsütő legfontosabb része, a grillfelület, miből készülhet!

A legkedveltebbek az alumínium és öntöttvas felületek, de választhatsz akár terrakotta felülettel rendelkező grillt is. Sőt! Ha változatosan szeretnéd használni a grilledet, akkor többféle cserélhető grillfelületet is biztosítanak a gyártók az egyes modellekhez.

A grillezési felület védelme érdekében a gyártók gyakran védőréteget vagy valamilyen bevonatot alkalmaznak, amelyek közül a leggyakoribb a teflon, a kerámia vagy a kerámia-zománc. Ezek hatékonyan megakadályozzák, hogy a felület rozsdásodjon.

Csekkold, hogy mit érdemes az egyes felületekről tudnod!

TípusJellemző
TeflonKönnyen, gyorsan tisztítható

Könnyen megkarcolódik

Öntött vasGyorsan bemelegszik

Szuper hőtartó képessége van

Kiváló hővezető (teljes felületen süthetsz rajta)

Ha nincs bevonva valamilyen védőréteggel, akkor rozsdásodik és korrodálódik

TerrakottaNagyon ellenálló felület

Extrém tartósság

GránitLassan melegszik fel

Kiváló a hőtartása

KerámiaGyorsan tud felmelegedni

Karcálló és ellenálló felület

Zsírcsökkentő grillfelületnek tartják: a húsok felesleges zsírtartalma távozhat grillezés közben

Rozsdamentes acélNem korrodálódik és nem rozsdásodik

Könnyen tisztítható

Nem éri el az öntöttvas grill magas hőjét

Hővisszatartó képessége remek

Idővel sötétedni fog, de ez nem befolyásolja a grillezést

Milyen anyagból készül az elektromos grillsütő?

A beltéri elektromos grillsütők háza jellemzően hőálló műanyagból készül, esetleg fém alkatrészeket is tartalmaz. Érdemes azonban itt is a rozsdamentes acélból vagy fémötvözetből készült típusokat keresned, ha tartós grillsütőt szeretnél vásárolni.

Kültérre tervezett elektromos grillek esetében csakis időjárásálló, strapabíró eszköz jöhet szóba!

Mennyibe kerül egy elektromos grillsütő?

A legolcsóbb elektromos grillsütőkhöz 7-8000 Ft környékén már hozzájutsz, ezek azonban jellemzően 1000 watt alatti, kisteljesítményű típusok, amelyektől maximum a melegszendvicsed elkészítését várhatod el.

Komolyabb kontakt grillt 10 000 Ft felett fogsz találni, de természetesen itt is választhatsz csúcsminőségű modelleket is, amelyek már a 100 000 Ft-os határt karcolják.

Kültéren használható jó minőségű grilleket jellemzően 50 és 100 000 Ft között áron szerezhetsz, de a felső határ itt is a csillagos ég.

Mire lehet még szükséged, ha elektromos grillsütőt vásárolsz?

Mivel a grillezést speciális eszközöket igényel, ezért ezekből feltétlenül tankolj fel! A csipesz, forgató lapát, ecset, barbecue tű, kétágú villa praktikus, ha rozsdamentes acélból készült, és jó, ha kültéri grillezés esetén fel tudod őket akasztani egy horog segítségével a grilled oldalára.

Kültéri elektromos grillsütő vásárlásakor ne feledkezz meg a hosszabbító beszerzéséről sem!

Nagyon hasznos találmány beltéri elektromos grillsütőkhöz (pl. melegszendvicsek készítésére, húsok, halak, zöldség grillezéséhez), a tapadásmentes bevonattal ellátott sütőtasak, aminek a segítségével hozzáadott zsiradék nélkül grillezhetsz, és a grilledet is megóvod a szennyeződéstől.

Az elektromos grillsütő újra meghozza a kedved a grillezéshez

Biztos te is tapasztaltad már, hogy sokaknál a faszenes grillezéssel kapcsolatos kezdeti lelkesedés hamar alábbhagy. A hosszas előkészület, a begyújtással kapcsolatos vesződés, aztán az eszköz takarítása sok időt és energiát elvesz. Arról nem beszélve, hogy a szomszéd is morcos lehet a hétvégi grillparti okozta füstölés miatt.

Az elektromos grillsütő mindenféle kellemetlen macerától megszabadít, tisztább és jobban kézben tartható grilllezési élményt fog nyújtani, amit a hideg vagy esős hónapokban sem kell nélkülöznöd.

Mondtam már, hogy imádom az elektromos grillsütőt?

 

Ralf.hu elektromos grillsütő teszt győztesek

További termék útmutatók Konyha témakörben