Legfontosabb motoros védőfelszerelések – ezek nélkül hiba lenne motorozni

A motorozásnál kevés vagányabb hobbi van, azonban balesetet szenvedni és akár egy életre lesérülni már kevésbé menő dolog. Ezért a sportnak – és az ehhez szükséges holmiknak – nagyon fontos részét képezik a motoros védőfelszerelések. A Ralf.hu sok minőségi tartalommal bővült ezen a téren, mióta összeolvadtunk a korábban mxonline.hu néven futó oldallal.

Ennek köszönhetően részletes útmutatókkal, hasznos tanácsokkal és akár életmentő tippekkel tudunk szolgálni a motorsportok szerelmeseinek. A következő bejegyzésben ezeket az anyagokat gyűjtöm majd neked egy helyre, hogy könnyedén megtaláld őket, és el tudd majd dönteni, hogy neked pontosan mire lesz szükséged.

Miért nagyon fontos a motoros védőfelszerelés?

Gondolom nem mondok újdonságot senkinek azzal, hogy ezek a holmik fontosak és életet is menthetnek. A miért fontosak kérdésre is evidensnek tűnik a válasz, de egy pillanatra menjünk ennél mélyebbre.

Amerikai statisztikák szerint 2018-ban több, mint 8,5 millió motorkerékpár volt beregisztrálva az országban. Erre 82.000 motoros baleset jutott, amikből 5000 végződött halálesettel. Ez azt jelenti, hogy a motorosok nagyjából 0.9 %-a szenvedett balesetet. Itthon valamivel jobb a helyzet, de nem sokkal. 2019-ben 186.000 regisztrált járműre 1300 baleset jutott, ez 0.7 %-os arányt jelent. Ez elsőre nem tűnik soknak, de sosem tudhatod, hogy nem-e éppen te leszel benne abban az 1 %-ban. Ráadásul rengeteg baleset van, ami teljes mértékben a motoros hibáján kívül történik.

Még egy érdekes statisztikát szeretnék megosztani veled. A szintén amerikai NHTSA becslései szerint már csak a sisak hordása is 37 %-kal csökkentheti a balesetek halálos kimenetelének arányát. Ami elképesztően magas szám.

Alapvetően a motoron ülve kevésbé vagyunk védve, mint egy zárt autóban. Emiatt sokkal jobban kell vigyáznunk magunkra.

Egy szó, mint száz. Ha motorozol nagyon lényeges a megfelelő védőfelszerelés, és sok esetben szó szerint életmentő lehet.

Milyen motoros holmikra lesz szükséged? Melyiket érdemes választani?

A Ralf.hu és az MXonline közös munkájának nyomán szerencsére pontos és átfogó választ tudunk neked adni erre a kérdésre. Ők hozták a motoros holmikkal kapcsolatos tudást, mi pedig a tudatos vásárlásban való jártasságot. Ennek a koktélja pedig olyan részletes és könnyedén emészthető vásárlási útmutatókat eredményezett, amik minden motorosnak hasznára vállhatnak.

A következőkben összefoglalom neked, hogy melyikek a legfontosabb védőfelszerelések, melyik miért lényeges és azt is eldöntheted, hogy ezekből neked mire van szükséged. Ha pedig bármelyik témáról bővebben szeretnél olvasni, akkor egyetlen kattintással eljuthatsz a részletes vásárlási útmutatókig és termékajánlókig. Így ki tudod majd választani nem csak azt, hogy milyen holmikat akarsz venni, de azt is, hogy ezekből számodra melyik lesz a legmegfelelőbb.

Bukósisak – Az alfa és omega

Ez az a darab, ami nem képezheti alku tárgyát. A bukósisak egyértelműen az a felszerelés, ami nélkül nem érdemes felülnöd sem a motorodra. Néha kényelmetlen, néha meleg, de sokkal kényelmesebb mint néhány törött csigolya vagy egy koporsó. Szóval ezt a vásárlást semmiképp sem érdemes kikerülni.

Az viszont, hogy melyik sisakot vedd meg, már nem lesz mindig annyira egyértelmű. A különféle motorozási stílusokhoz különféle sisakokat gyártanak, több különböző anyaggal is találkozhatsz, extra funkciókkal és természetesen az árkategóriákban is nagy a szórás. A motoros bukósisak útmutatónkból megtudhatod a legfontosabb dolgokat ezzel kapcsolatban. A termékajánlók között pedig mindegyik stílushoz találsz majd megfelelő terméket.

Motoros kabát– Stílus és biztonság

A motorozásban az egyik legjobb dolog maga a hangulat. Amit nagyon fel tud dobni egy megfelelő stílusú kabát. Azonban itt sem szabad megfeledkezni arról, hogy az elsődleges funkció a védelem. Nagyon csúnya sérülésektől és horzsolásoktól óvhat meg egy megfelelő dzseki. Egy jó motoros kabát egyszerre stílusos és nyújt védelmet. Szerencsére ezt a gyártók is tudják, és olyan kabátokat készítenek, amik mindkét funkciót egyszerre képesek betölteni.

Azonban hogy ezek közül melyiket válaszd, nem mindig egyszerű döntés. Itt is több féle stílussal, és erősen eltérő árakkal találkozhatsz majd. Az sem mindegy, hogy nyári vagy téli kabátra van szükséged. Ezekről és sok más fontos szempontról olvashatsz a motoros dzseki vásárlási útmutatónkban. Emellett pedig bemutatok neked néhány szuper vagány terméket is.

Motoros kesztyű – Szükséged van a kezedre

Az egyik legfontosabb testrészünk a kezünk, hiszen a mindennapjainkban elképesztő mennyiségű dolgot csinálunk vele. A majmok közül is az eszközhasználat emelt ki bennünket, de a munkád során sem hátrány, ha meg van az összes ujjad. Az emberi kéz ráadásul nagyon sérülékeny, ezért kiemelten fontos a megfelelő védelméről gondoskodni.

Itt is különböző anyagokkal, extra védelmi és kényelmi funkciókkal, eltérő árakkal és stílusokkal találkozhatsz majd. Az útmutatónkban összefoglaltuk neked a legfontosabb dolgokat és ajánlunk néhány kiváló kesztyűt is.

Motoros csizma – Stabilan, két lábbal állni (vagy motorozni)

Ahogy a kezünk, úgy a lábfejünk is kifejezetten sérülékeny tud lenni. Ráadásul a motoros balesetek jellegéből adódóan különösen nagy veszélynek van kitéve. Így a védelme nagyon fontos. A bukósisakkal ellentétben a csizmát gyakran a járműről leszállva is magán hagyja az ember. Ezért nem csak biztonság a fontos szempont, hanem a megjelenés is.

A vásárlási útmutatónkban nem csak hasznos tippeket kaphatsz majd, de bemutatok neked néhány olyan csizmát is, amik egyszerre stílusosak és nyújtanak magasfokú védelmet. Gyere és nézz bele!

Érdekelnek más motoros tartalmak is?

Ha hasznosnak találtad ezt a cikket vagy az útmutatóinkat, akkor maradj velünk és további hasznos tartalmakkal is találkozhatsz még az oldalon. Sőt, nem csak motoros témában, de rengeteg más termékcsoporttal kapcsolatban is igyekszünk a lehető legátfogóbb, leghasznosabb információkat megosztani veletek. Hasznos és részletes vásárlási útmutatókkal és termék toplistákkal segítünk eligazodni a számtalan különböző termék bonyolult és sokszor fárasztó világában. Írásaik olyan hétköznapi vásárlásoknál is segítséget nyújtanak, mint a porszívók, laptopok vagy mosógépek. Emellett nem csak a motorozással, de más sportokkal is szoktunk foglalkozni. Számos otthoni fitnesz gépet vettünk górcső alá és ajánlottunk már olvasóinknak. Ilyen népszerű sportszerek például a futópadok vagy a vibrációs trénerek.

Ha pedig motoros hírekre, aktualitásokra is fáj a fogad, akkor van még egy jó hírem számodra. Az MXonline Facebook oldala továbbra is zavartalanul ontja magából a minőségi motoros tartalmakat. A legfontosabb újdonságokat mindig megtalálod ezeknél a srácoknál. Szóval ha még nem követted be őket, akkor éppen itt az ideje! Nem fogsz csalódni.

Továbbra is MXonline: Facebook-on!

Csak az MXonline.hu weboldal szűnt meg, a legújabb motoros híreket az MXonline.hu Facebook csatornán továbbra is eléred. Kövesd az MXonline -t a legfrissebb tartalmakért.

Ezekben a témákban is találsz vásárlási útmutatókat