TOP mosógépek (2019)

Minden amit mosógép vásárlás előtt tudod kell

A mosógép az egyik legfontosabb nagy háztartási gépünk. Szinte napi szinten használjuk és ha nem is szentelünk neki túl nagy figyelmet, mégis szerves részét képezi az életünknek. Sokunk számára abszurd bele is gondolni, hogy milyen lenne az életünk ezen készülékek nélkül.

Egy jó mosógépet onnan ismerni fel, hogy nem ismered fel. Nem fogsz ódákat zengeni a remek működéséről és a különböző extra funkciók sem kápráztatnak majd el. Ami viszont nagyon fontos, hogy ezek teszik majd olyan kényelmessé a mosást, hogy az szinte észrevétlen marad. Ezzel szemben egy gyenge készülékkel bőven lesz majd dolgod. A használata is bonyolult, kényelmetlen, gyakran meghibásodik vagy gond van vele.

Mosógépet a legtöbb háztartásban nem szeretnénk két évente vásárolni, hiszen különösen nagy macera és ráadásul hatalmas kiadást is jelent. Így könnyen beláthatjuk, hogy mennyire vásárláskor a legjobb modellt kiválasztani és alaposan megfontolni minden szempontot. Az alábbi útmutató és toplista pont ebben lesz a segítségedre.

Mosógép toplista

Termék név TípusEnergiaosztályMosókapacitásMosógép ár
Whirlpool TDLR 55111FelültöltősA++5,5 kgalacsony ár 
OneConcept Ecowash-PicoKempingmosógépB3,5 kgalacsony ár 
OneConcept Ecowash-XXLFelültöltősA8,5 kgalacsony ár 
HOTPOINT-ARISTON WMSF 622 SLIMElöltöltősEcotech6 kgalacsony ár 

Mosógép tesztek, vélemények

1. Whirlpool TDLR 55111 - A költséghatékony felültöltős mosógép

Ha neked az ár és a jó minőség egyaránt fontos, a Whirlpool TDLR 55111 mosógépet ajánlom. Vásárlói visszajelzések alapján nagyon szépen mos, a végeredménnyel még akkor is elégedett leszel, ha olajos munkaruhákat szeretnél megtisztítani.

Habár a centrifuga percenként akár 1000-es fordulatszámot is képes produkálni, a gép működése kifejezetten csendes, és a ruhák szinte szárazon kerülnek ki a dobból. Így nem kell tartani a túlzott párától sem, ha gyakran mosol és teregetsz. Ez különösen penészedésre hajlamos lakásoknál lehet fontos szempont.

A hatodik érzék szenzorfunkció pedig a hosszú távú megtakarítást is lehetővé teszi. Tehát nemcsak vásárláskor takarítasz meg pénzt a kedvező árnak köszönhetően, hanem a későbbiekben is csak a feltétlenül szükséges vizet és áramot fogyasztja a gép. Külön előny, hogy a gyártó 2+2 év garanciát vállal a készülékre és 5 évet a motorra.

Negatívuma, hogy a mosószer adagolóból, ami a felnyíló ajtón belül található, némi víz szokott kifolyni miután már végzett a program, így valamennyi visszakerül a kicentrifugált ruhákra is.

Előnyök:

 •  Energiahatékonyság: A++
 •  Kapacitás: 5,5 kg
 •  Centrifuga sebessége: 1000 fordulat/perc

Hátrányok:

 •  Nincsen

2. OneConcept Ecowash-Pico - Apró kempingmosógép

OneConcept Ecowash Pico

Ha mosógépekről van szó, akkor mindannyiunk fejében egy nagyobb háztartási gép jelenik meg. Az Ecowash-Pico névre hallgató modellel más a helyzet. Ez egy apró, kompakt készülék, ami mos és centrifugál egyszerre, azonban méreteinek köszönhetően inkább egyszemélyes háztartásokba, kollégiumokba, nyaralókba vagy kempingezéshez ajánlott.

Mindössze 5 kilogrammot nyom a gép, így könnyedén szállítható, mozgatható. Mosási kapacitása 3,5 kilogrammnyi ruha, ami egyetlen ember számára elegendő vagy néhány pólót moshatunk vele.

Felültöltős kialakítással rendelkezik és törésálló műanyagból készült, amik praktikus tulajdonságok egy kempingezéshez is alkalmas, sűrűn mozgatott készüléknél. Az Ecowash-Pico egyébként nem csak fekete, hanem más színekben is elérhető.

Az apró mérethez igazodik a teljesítmény is, 380 wattos mosásnál és 135 watt centrifugálásnál. Ennek az előnye is meg van, hiszen a működése csendes, egyáltalán nem zavaró. A mosás időtartamát 0 és 10 perc között állíthatod, míg a centrifugálást 0 és 3 perc között, ezen felül be és kikapcsolás funkciókat találsz még. A készülék beépített kivezető csővel rendelkezik és a bevezető cső is mellékelve van. IPX4 követelménynek megfelelően vízálló.

Azoknak ajánlom, akik egy kompakt, apró gépet szeretnének. Hétvégi házba vagy egyetlen személy számára jó választás lehet.

Előnyök:

 •  Kompakt méret, hordozható kialakítás
 •  Alacsony fogyasztás és zajszint
 •  Állítható mosási és centrifugálási idők
 •  Kedvező ár

Hátrányok:

 •  Csak 3,5 kg ruhát mos ki egyszerre

3. OneConcept Ecowash-XXL - A legnagyobb kompakt mosógép

OneConcept Ecowash XXL

A OneConcept kínálatában sok könnyen mozgatható mosógép található, amik rugalmasan használhatóak. Ezek közül az Ecowash XXL modellje, ahogy a neve is mutatja egy nagyobb méretet képvisel.

Összesen 18 kilogrammot nyom, amivel még mindig könnyedén áthelyezhető, szállítható. Emiatt különösen alkalmas nyaralóba, kisebb háztartásokba vagy akár kempingezéshez. Könnyű súlya ellenére mosási kapacitásban felveszi a versenyt a nagyobb gépekkel is. 8,5 kilogramm ruhát moshatsz és 5,2 kilogrammot centrifugálhatsz. Teljesítmény szempontjából az előbbi ciklus 400 watton fut, az utóbbi pedig 150 watton.

Mosásnál kettőféle program közül választhatsz, az egyik a normál beállítás, a másik pedig érzékeny ruhák esetében használható. A mosás időzítése 0-15 perc között állítható, míg centrifugálásra 0 és 5 perc közötti időtartam áll majd rendelkezésre. A géphez hozzátartoznak a ki- és bevezető csövek is, mosás végeztével pedig az összegyűlt vizet automatikusan leengedi. Természetesen az egész konstrukció vízálló és túlcsordulás elleni védelemmel is el van látva. Hasznos tartozékok még a centrifuga biztonsági fedele, az átlátszó felső búra, amivel időnként rátekinthetsz a ruhákra és a kivehető, tisztítható boholyszűrő.

Ha nem szeretnél túl sok pénzt kiadni egy nagyobb méretű gépre vagy nincs is szükséged a hatalmas készülékek kapacitására, mert nyaralóban mosnál vagy egyedül élsz, akkor jó szívvel tudom ajánlani az Ecowash XXL mosógépet.

Előnyök:

 •  Alacsony súly és kompakt méret, így könnyen mozdítható
 •  8,5 kilogrammos mosási kapacitás
 •  Mosásra és centrifugálásra egyaránt alkalmas
 •  Kempingezéshez is kiváló választás
 •  Méretéhez passzoló ár

Hátrányok:

 •  Nagyobb háztartás igényeinek ellátására már nem lesz elegendő

4. HOTPOINT-ARISTON WMSF 622 SLIM - A környezettudatos, elöltöltős mosógép!

Kifejezetten esztétikus darabról van szó, amely a visszajelzések alapján kiemelkedően kevés vizet fogyaszt, s a már alapvetőnek számító A++ energiaosztály jelölésen felül  Ecotech minősítéssel is rendelkezik. Ezzel a címkével azokat a háztartási készülékeket jelölik , amelyek megfelelnek az energiahatékonyság magasabb standardjainak.

Annak ellenére, hogy a mosógép mérete kifejezetten kislakás-barát (magasság-szélesség-mélység: 85 cm x 59.5 cm x 42.5 cm), akár hat kilogramm ruhatöltettel is elbír. Habár zajszintje centrifugálásnál minimálisan magasabb (80 dB) a korábban bemutatott Whirlpool TDLR 55111-énál (76 dB), ezért akár 1200-as percenkénti fordulatszámmal kompenzál.

Ha kisgyerek is van a háztartásban, különösen jól jöhet a baba program, amely tökéletesen feloldja a mosószert és garantáltan teljesen kiöblíti a ruhákból a mosószer maradványait. Az antiallergén program állandó hatvan fokon mos, eltávolítja a bőrt irritáló allergének jó részét, és hatékonyan csökkenti az előforduló pollenek és poratkák mennyiségét.

A gép negatívuma, hogy a gyártó az előmosást számos programnál a kiiktatta. Így pl. a hatvan fokos programnál a mosógép nem teszi lehetővé az öblítést. Ahol azonban van előmosási lehetőség, a folyékony mosószer-adagoló aljára vágott kis lyuk (a főmosáshoz használt műanyag elválasztó lapocskán) miatt az előmosás során kifolyik az összes mosószer és a főmosás sima vízzel történik. Az öblítés ugyanakkor túlzottan időigényes, 36 perc alatt fut le.

Előnyök:

 •  Energiahatékonyság: A++ (Ecotech!)
 •  Kapacitás: 6 kg
 •  Centrifuga sebessége: 1200 fordulat/perc

Hátrányok:

 •  Nincsen

Milyen mosógépet vegyek? Ezekre kell figyelned a döntés előtt

Találd meg az új mosógéped! A megfelelő gép hasznos és megbízható segítőd lehet a háztartási munkában. Ismerd meg, milyen szempontok alapján érdemes mosógépet választani, hogy a lehető legtöbb értéket kapd a pénzedért.

Mosógépek élettartama – meddig jó egy mosógép?

Biztosan Te is észrevetted már, hogy az utóbbi időben a mosógépek a keresetekhez viszonyítva olcsóbban elérhetőek, mint például húsz évvel ezelőtt. Igen ám, de számos magyar háztartásban a mai napig működnek a húsz-harminc éve vásárolt Energomat gépek. Ezt a működési időt a mai mosógépekről sajnos már nem mondhatjuk el. Számos fórumon olvashatjuk a csalódott vásárlók hozzászólásait, melyek szerint a mosógép már két-hároméves használat után megadta magát, nehezen vagy drágán javítható, jobban megéri ismét újat venni.

Ennek oka nem feltétlenül az, hogy a gyártól két-háromévente új gépet akarnak nekünk eladni. Inkább az, hogy a fogyasztók egyre olcsóbb gépeket szeretnének, és az árversenyben a cégek a gyártási folyamatok egyszerűsítésével igyekeznek spórolni. Fontos tehát, hogy lehetőleg nagy számban eladott, könnyen és olcsón szervizelhető gépet válassz! Gyakori megoldás például a ragasztott üstház (ebben forog a dob) Ez azt jelenti, hogy roncsolás nélkül nem lehet csapágyat cserélni a gépben, ami megemeli a javítási költségeket. Bolti vásárláskor nézz be a gép alá. Ha nem látsz csavarokat vagy pántokat, valószínűleg ragasztott az üstház.

Mosógép mérete és típusa – mekkora fér el nálad?

Talán a legfontosabb választási szempont – hiszen a gépet mindenképpen el kell helyezni a lakásban és szükséged lesz egy helyre ahova be tudod állítani és kényelmesen tudod használni. Figyelj arra, hogy a kiválasztott hely lehetőleg közel legyen a mosógép számára kialakított csaphoz.

Választás előtt mérd meg, hogy pontosan mekkora hely áll az új mosógép rendelkezésére. Azt is vedd figyelembe, hogy egyes mosógépek felültöltősek – vagyis a tetején kell beletenni a ruhát. A felültöltős gépeknél a dob két támasztó végén, két külön csapágy tartja a dobot, ezért elvileg kevésbé kellene tönkremenniük a csapágyaknak, de nem így történik, mivel kisebb csapágyakat alkalmaznak. Mosógép-szerelők egyöntetű véleménye alapján meghibásodás szempontjából gyakorlatilag mindegy, hogy felül- vagy elöltöltős mosógépet választasz.

Ha van helyed, inkább elöltöltős gépet válassz. Az okok: nagyobb a betöltő nyílásuk,terhelhetőbbek, és általában nagyobb a dob méretük pl. kabát, paplan mosásánál kifejezetten előnyös.

Milyen mosógép márkát válassz? Számít egyáltalán?

Ez egy igazán fogós kérdés. A Magyarországon forgalmazott márkák sokaságában nem könnyű eligazodni, különösen, mivel az egyes márkák között gyakran előfordul átfedés is, azaz egy olcsóbb BOSCH felültöltős készülék alkatrészről alkatrészre megegyezhet egy WHIRLPOOL vagy FAGOR mosógéppel. Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy az olcsóbb márkákat akarják drágábban ránk sózni , egyszerűen egy jól bevált, de elérhető árú modellt gyártatnak le, hogy olcsóbb márkás géppel is bővítsék piaci palettájukat.

Ha bemész egy szaküzletbe vásárolni, megtudhatod az eladótól, hogy a legtöbb probléma a WHIRLPOOL gépekkel van. Ehhez persze hozzátartozik az is, hogy ebből a géptípusból adnak el Magyarországon az egyik legnagyobb számban. Tehát bizonyos értelemben természetes, hogy ez hibásodik meg a legnagyobb mennyiségben. A javításuk, szervizelésük azonban éppen a nagy számokból fakadóan nagyon jól megoldott, az alkatrészek könnyen, gyorsan és reális áron beszerezhetőek. A WHIRLPOOL gépek többségének a dobja kiszerelhető az üstházból, ami szintén pozitívum.

A tapasztalatok alapján az INDESIT és ARISTON elöltöltős gépei erősek és tovább bírják a gyűrődést, azonban meghibásodás esetén a dob nem kiszerelhető és számos vásárló panaszkodik a külső burkolat rozsdásodására, az ajtó idő előtti letörésére. Ha a motort irányító elektronikai rendszer tönkre megy, sokszor nem érdemes vagy nem lehet javítani.

Az AEG, ELECTROLUXés ZANUSSI gépek kapcsán nem merült fel a külső burkolat korróziója, mert az újabb szériákban a dob mellé kell adagolni a mosószert, így nem rozsdásodik a tető. Tapasztalatok szerint az elektronikai rendszerük ritkábban hibásodik meg, mint az INDESIT és ARISTON gépeké, és emiatt hosszabb ideig működhetnek gond nélkül.

Az LG DirectDrive rendszerű gépeket forgalmaz, amelyekben a motor ékszíjak nélkül közvetlenül hajtja a motort, így kisebb a meghibásodás esélye. Ráadásul ezek a gépek felületvédelemmel és megbízható elektronikával büszkélkedhetnek. Ha neked a minőség is nagyon fontos, és kevésbé vagy árérzékeny, akkor a az évtizedekre szóló MIELE gépeket javaslom. A legtöbb MIELE gépre lehet kérni programfrissítést is, így 15-20 év múlva sem lesz elavult a gép tudása. Előnyük továbbá a hatalmas programválaszték. A főprogram kiválasztásán felül lehet variálni a vízhőmérsékletet, a fordulatszámot, illetve egyéni igények szerint rövidíthető/hosszabbítható a mosóidő, áztatás, előmosás.

Termék név TípusEnergiaosztályMosókapacitásMosógép ár
Whirlpool TDLR 55111FelültöltősA++5,5 kgalacsony ár 
OneConcept Ecowash-PicoKempingmosógépB3,5 kgalacsony ár 
OneConcept Ecowash-XXLFelültöltősA8,5 kgalacsony ár 
HOTPOINT-ARISTON WMSF 622 SLIMElöltöltősEcotech6 kgalacsony ár 

42 hozzászólás érkezett: "TOP mosógépek (2019)" cikkhez

 • Felleg Annamária

  Üdvözlöm!
  A 10 legjobb mosógép lista helyett csupán 2 db mosógépről látunk leírást. 🙁

  Ráadásul a másodiknak el van írva a neve.

  Üdv. Annamária

 • Hegyeshalmi Tamás

  Köszi a visszajelzést. Az elírást javítottam.
  Jelenleg tényleg nincs 10 mosógép a listában; a termék leírásokat később írtam meg, mint a magát a cikket.
  Egy kicsit elhúzódott a leírások elkészítése – amint lesz időm, befejezem őket.

 • Lugosi Sándor

  Tiszteletem

  Két mosógép között vacilálok az egyik az Indesit ITWA51052 a másik WhirpoolAWE55610 Ön szerint melyiket válasszam?

  Üdvözlettel

 • Anyuka

  Ariston: 15 éve használjuk, anno felső kategóriásnak számított, és elég drága volt. Meghálálta:) Egyszer kellett javítani az elektronikáját, de a hibát mi okoztuk (túlhabzott). Szerelő azt mondta, ritkán lát ilyen típust és ez még “anyagból” van.
  A mosószer adagolónál pár éve kezdett el rozsdásodni , egyébként tökéletes. Következőnek is ilyet szeretnék venni, de remélem még sokára.

 • Attila

  Én az a fajta vagyok aki megjavítja a saját mosógépét. Édesanyámnak kettő WHIRLPOOL az egyik most megy HGCS cseregépnek évek óta áll, ez felültöltős. A másik elöltöltős és már 2 évesen csapágyas lett (két emberre mos csupán) ráadásul az üstház ragasztott/hegesztett volt…….nem keveset kínlódtam. Sima lemezcsavarokkal összetett gép ami nem bír ki többszöri szét-összeszerelést. Tipikus kidobható kategória. A csapágyak nagyon kicsik, nem jósolok neki sok üzemidőt, hangos stb. Szóval WHIRLPOOL nekem nem kell. SAMSUNG fuzzy 1001-et most dobtuk ki. 14 évet húzott le nálunk, apróbb javítható problémák mellett. Csapágy , motor soha nem lett cserélve. Főként csöpögések, szíjcsere, ajtózár, szivattyú, és elektronika villámcsapás miatt. Aztán vettem egy használt MIELE-t még mikor működött a samsung, csak úgy pótgépnek (kb 25 éves) 8 ezerért, 1 hét munka és 10 ezer ráköltés után szépen megy. Ez gép gyerekek, nagy csapágyak, fém még az üstház is, zománcos ház ami 25 évesen is olyan mint egy új. Ez annyira megtetszett hogy fél éve mikor behalt a Samsung vettünk egy új MIELE-t. Most kettő van:-)

 • Bözsi

  Indesit-et nem szabad venni! 2és fél év utàn csapàgyas! Plusz biztosítàst sem szabad venni, ràfogjàk, hogy természetes kopàs, tehàt nem javítjàk meg! Nem éri mev!

 • Szentesiné B Viktória

  Indesitet tényleg nem szabad venni. 4 éves lesz csapagy…a szerelő közőlte kuka 🙁

 • Erzsébet

  2005-n vásároltam az Indesit wt100 típusú gépet, 1 évre, a jótállás lejárta után kezdett rozsdásodni az ajtaja!
  Most jelenleg 2018. 04. 20.-n, esett le az ajtaja. Érdekességként, be indítottam, és kimostam még vele! Hangos volt de működött eddig, szépen mosott. Sajnálom, hogy az ajtaját nem lehet cserélni vagyis, 20-30 ezerért csak.
  Én is gondolkodom, a géptető cserén, vagy egy másik használtat, újat vennék, de nem tudom melyiket.
  Nézegetem az Hajdú Energomatokat még a régiek viszik a prímet, a pálmát el!

  Köszönöm szépen a tájékoztatást!
  Minden jót kívánva!

 • Zeeme tamás

  Nekem az indesit 20 évet birt ki és mosst se azért cseréltem le mert rossz. Most is jól müködik csak 3 kiló a dobja.

 • Éva

  2017.februárban vettem egy AEG mosógépet ma le égett.
  1,5év szerelem után itt hagyott.

  • Hegyeshalmi Tamás

   Előfordul az ilyen, még a legjobb gépekkel is 🙂

 • Meszaros Istvanne

  Erdeklodnek hogy van e oyan mosogep ami nem digitalis es keves programos. Nekem nem kene baby prgram,farmer program,stb
  Koszonette

  • Garai Gergő

   Érdemes lehet a nagyobb méretű kempingmosógépek között körülnézni. A listában ilyen például a OneConcept Ecowash XXL. Ezek olcsóak és egyszerűek. Hátrányuk, hogy kisebb a kapacitásuk és kevésbé energiatakarékosak.

 • Kenderessy András

  Mielőtt whirlpool/indesit mosógépet veszel: A még garanciális felültöltős mosógépem mosás közben leállt. A szerviz egy hét múlva volt hajlandó kijönni, de már előre közölték, hogy biztos kinyílt az dob ajtaja és arra nincs garancia.
  Szóval ilyen cég a whirlpool.

  • Garai Gergő

   Sajnálom, hogy rossz tapasztalata volt velük. Én úgy gondolom, hogy bármelyik márkánál előfordulhat meghibásodás vagy egy-egy rossz termék. Emiatt egy teljes márkának az összes termékét leírni viszont nem feltétlen praktikus.

 • Fehér Anikó

  Üdvözlöm, LG FH2C3TD, 8 KG, KÉRDEZNÉM A VÉLEMÉNYÉT,MERT ŐT VÁLASZTANÁM. NAPI SZINTEN KAPCSOLOM BE A GÉPET.
  Köszönettel Anikó

  • Garai Gergő

   Nekem szimpatikus a gép.

 • Mónika

  Daewoo gépekről is szívesen olvastam volna.
  Vagy ez nem elérhető Magyarországon? Valakinek tapasztalata újabb modellekkel?

  • Garai Gergő

   Én úgy tudom, hogy lehet őket kapni itthon is. Ha lesz időm lehet egy kicsi utánanézek majd ezeknek is.

 • Agg öreg ember vagyok, sokat próbált, sokféle mosógéptulajdonos.
  12 éve használjuk 4 fős családban heti 2-3 alkalommal az LG 8 kg kapacitású, közvetlenmeghajtású, 1200 fordulatú gőzös gépcsaládtagot. Ez akkor a csúcstermékük volt itthon,ca 220 000ft áron.Eddig egyszer kellett nemrég az egyik csapágyat (dobféllel együtt)kicserélni, ca 40 000 Ft-ért. Nagy előny a profi szerelőszakértőjük. Folyékony jó mosószert, évi 2X ecetes 90 fokos átmosást végzek…

 • Rebellis

  Lehet hogy a hajdú energomat kibir 15-20 évet hogy nagyobb meghibasodasa nincsen, de ha egy kicsit is utána szamolgatnátok rájönnétek hogy az üzemeltetése közel se gazdaságos 3 évente vehetnétek egy új mosógépet mert annyi áramot meg vizet használ el…ez ugyanaz a kategória majdnem mint a kapszulas kv főző ami hujjj de jo csak 15e aztan egy evig nap 4 kvt lefozől vele es vehettel volna egy 100-150 ezres nagy gépet belőle mert vissza hozza az árát az üzemeltetésén .

 • Whirlpool awo/c 6340 típusú gépünk volt. 3 év után a mosószer ? egyszertűen megette a forgaó csillagot, az egyik eltört. Nem szerelhető az üstje, úy van összesütve. A youtube tele van ilye gépek szerelési trükkjeivel, szétvágtam én is. Vettünk egy tőkéletesnek tűnő ugyan ilyet kéz alól, rángattam, forgattam, semmi gond. Hazahoztuk. Az első centrifugálásnál csapágyas lett. Az ékszíj tárcsa felöli csapágyba nem volt zsír!!!!! Azt írja cikk, hoyg jó, és olcsó az alkatrész a “vörpulokhoz”. Nos ehhez a tragacshoz 60.000 Ft egy műanyag üst, benne a dob. Vélményem szerint tróger egy gépek ezek.

  • Garai Gergő

   Sajnálom, hogy rossz tapasztalatod volt velük. Minden márkának vannak gyengébb modelljei, de ez nem feltétlen jelenti, hogy a többi termékük is rossz lenne. Érdemes mindig az adott modell online értékeléseit figyelembe venni, ezek elég jó képet tudnak adni.

 • Krisz

  Januárban lesz 2 éves az Indesit elöltöltős 80 ezer Ft-os mosógépem. Sajnos az előző 6 év után elhalálozott, pedig szerettem (az is Indesit) volt. Ez egy év után elkezdett füstölni, kicserélték benne a hőérzékelőt, azóta nincs baja, de nem szeretem ☹️ Nem veszek újra ilyen márkát.

  • Garai Gergő

   🙁

 • Kovács Róbert

  2014-ben vásárolt Whirlpool AWE 7519 mind máig jól működik, de, sajnos, noha mosás után kiszáradásig mindig nyitva hagyjuk, az ajtótömítő gumi teljesen penészes lett. A cégnél hiába reklamáltam, hogy a használati utasítás nem tartalmazza: folyamatosan nyitva kell tartani, de még így is erősen penészedhet, leráztak azzal, hogy már nincs rá garancia. Felajánlottam nekik, hogy megfizetem a csere tömítőgumit, de méltányosságból állják ők a szervizelés (csere) költségét, azonban semmi megértést nem tapasztaltam a Whirpool ügyfélszolgálat részéről. Szóval, nagyot csalódtam bennük.

 • Attila

  Mosógépesére előtt állunk.Eddig egy felültöltős Elektrolux volt.
  Most szeretnek váltani ég Lg direkt drive -hajtású keskeny elöltöltősre. 10 év gyári garancia a motorra. Akinek van il,én modell ne tartsa magába a véleményét.

 • Gábor

  Az lehet,hogy a direct drive motorra 10 év garancia van,de a motorvezérlésre mennyi?Az hamarabb fog tönkremenni,akár 2 éven belül. 🙁

 • József

  Én is gépvásárlás előtt állok. AEG, LG, vagy Samsung. Gőzöset szeretnék, de csak a frissítés és antiallerén funkciók érdekelnének. Az AEG/Elektrolux szebb, de a direkt drive motor és a 117kWh/év tetszik az LG től, igaz neki nincs pl. víz stop a csatlakozón. kinek mi a tapasztalata?

 • Ami

  Bosh- ról kérhetnek véleményt? Köszönöm

  • Garai Gergő

   A Bosch az egyik legnépszerűbb mosógép márka, így az ő gépeikkel szinte biztos, hogy nem foghatsz mellé. 🙂

 • Szabo Zoltánnè

  Szèp napot!Mosógèp vásárlás elôtt állok,szeretnèm kèrni a vèlemènyèt melyik márkát javasolja?Kb120000ft szanok rá.Köszönöm a segítsèget!

  • Garai Gergő

   Nem tudnék konkrét márkát javasolni, ugyanis minden gyártó esetében meg vannak a gyengébb és jobb modellek is. Javasolnám, hogy nézze át a fenti listát, amit időről időre frissítünk, így ott egészen biztosan talál majd olyan gépet, ami megfelelő lehet.

 • Zoli

  Whirlpool awo/c 6304 típusú elöltöltős mosógépünk kb.3 és fél év alatt csapágyas lett. Az üst nem csavarozott, ki kell dobni… a szívem szakad meg, hogy egy amúgy tökéletes és esztétikus gépet, egy ilyen bagatel hiba miatt nem lehet tovább használni… és igen, haragszom a gyártóra, és az egész piacgazdaságra, amiért ezekkel a javíthatatlan termékekkel terhelik a környezetet a nagyobb bevételeik reményében! nem veszek többet Whirlpool-t. Erre gondolhatna a gyártó is, hogy függetlenül attól, hogy van nekik jobb termékük is, az ilyen gépek negatív reklámot jelentenek…

 • Kata

  Sziasztok mindenkinek!

  Elolvastam a toplistát, és azt szeretném kérdezni, hogy esetleg mosó-szárítógép kategóriában mit tudnátok ajánlani?

  Sajnos NEM tudunk külön mosógépet ÉS szárítógépet venni, helyhiány miatt, szóval csak kombóban gondolkodhatunk 🙁

  Bosch WDU28560EU-t láttam 255.000 Ft-tól
  https://euroshopmarket.hu/bosch-wdu28560eu-moso-es-szaritogep-877

  BOSCH WVH28420BY-t 235.990-ért még a készlet erejéig
  https://www.mall.hu/mosogep/bosch-wvh28420by-mosogep-10-ev-garancia-a-motorra

  Nem igazán értem a különbséget a két gép között a kapacitásától eltekintve…

  Tényleg csak 200.000 Ft fölötti gépekben érdemes gondolkodni?
  Pl. szépséghibás Bauknecht már lenne 140.000-től, illetve még millióféle márka, de kellő mennyiségű és igazán megbízható véleményeket nem nagyon találok az “olcsóbb” kategóriák képviselőitől… És persze félek a meghibásodástól, az alkatrész-ellátástól stb.

  Baba előtt vagyunk, minden fillér számít, de az olcsó húsnak híg a leve hibába sem szeretnénk beleesni…

  Jelenleg egy hiperszuper intelligens Gorenje mosógépünk van, legszívesebben a gyártója fejéhez vágnám, annyira utálom, mindenképpen le akarom cserélni, szóval nálam a Gorenje, mint márka, sajnos már mindenképpen kiesett…

  Mivel lakótelepi a lakás, a helyhiány és a baba miatt csak kombinált gépben gondolkodhatunk. Minden vélemény és ajánlás érdekel!

  angelkathy kukac freemail pont hu

  Előre is nagyon köszönöm mindenkinek!

  Kata

  • Garai Gergő

   Ajánlanám figyelmedbe a mosó és szárítógép vásárlási útmutatónkat. Ott találsz néhány ajánlást is.

   https://h95.hu/moso-szaritogep

 • Kata

  Koszi, Gergo, valamikor tavaly mar neztem azt a listat is, es ha jol latom, ahhoz kepest tortentek valtozasok 😉
  Mindjart irok oda, mert lenne par kerdesem.
  Koszi!

 • Mist

  Energomatunk is volt, (AEG licensz, Hajdu gyártás) 20 évesen továbbadtuk a rokonságban.
  Whirpool nálunk nem jött be, mechanikus vezérlő fogaskerekei szétkoptak.
  Most Zanussi van 7 éves jótállással, első félévben cserélni kellett, mert a függönyt a sorjás lemezek szétszaggatták. A csere sem sokkal jobb, csak a finom anyagokkal vigyázunk (mosózsák).
  Úgy tűnik, egyformán rossz a minőségük, szándékosan úgy gyártják, hogy 3 év után cseréljük.
  ARDO mosógép 2-300 Ft-os műanyag ajtó csuklópántja eltört, (a nem használt elő-előmosó fúvóka rozsdát köpködött rá) csak ajtóval és felső kerettel együtt cserélhető, 17 EFt szumma.
  Penészedés. Konstrukciós hiba. Egyszer kb 12 EFt-ért cseréltek megfeketedett penészes gumit.
  Azóta rájöttem penész elleni spray, 1x vagy 2x és gyönyörű tiszta.
  Ja és aki buta, és a gép árát rákölti Calgonra a reklámok hatására: fél évente 1 liter 20%-os ecet (kb 140 Ft) meleg vízbe beleönteni, áztatni, majd olyan program 90 fokon ami nem öblíti ki rögtön. Újszerű állapotot eredményez.

 • Csilla

  Sziasztok!
  Sajnos 5 év után megadta magát Indesit gépünk,ami elkeserített,mert olasz.
  Csapágyas lett,ragasztott,drága javítási költség.
  Sharp mosógépekről vélemény?
  Digitális kijelzősöktől is félek.
  Köszönöm előre is,ha valaki válaszol!
  További szép napot!

  • Garai Gergő

   SHARP márkájú gépekkel nincs túl sok tapasztalatom. Érdemes az adott modellnek utánanézni neten, elolvasni más vásárlók véleményeit.

 • Eszter

  Whirlpool AWT mosógépem van, de egy ideje (kb.fél éve), úgy szedem ki a gépből a ruhákat, hogy csúnya barna foltos. Már ajánlották az ecetes mosást- megvolt, semmi nem használt. Mi lehet a probléma? Javítható egyáltalán? köszönöm.

  • Garai Gergő

   Érdemes lehet beszélni egy szerelővel vagy a gyártóval. Lehet rozsda, olaj vagy akár túl sok öblítő használatától is lehetnek foltosak a ruhák.

Szólj hozzá!