TOP elliptikus trénerek (2022)

Elliptikus tréner vásárlás okosan. Segítünk megtalálni a számodra legjobb elliptikus trénert.

Támogatott tartalom  
Ralf.hu olvasók által támogatott oldal. Ha a hivatkozásainkon keresztül vásárolsz, jutalékot vagy egyéb kompenzációt kaphatunk. Ez számodra nem növeli a termék árát.
Hirdess itt  
Hirdetési lehetőségekről részletesebben itt olvashatsz: Médiaajánlat

Az otthoni edzés legnagyobb előnye egyértelműen a kényelem. Nem kell minden nap felöltöznöd és esőben, hóban lecaplatni a legközelebbi edzőteremig. Nem kell attól tartanod, hogy mire odaérsz, addigra elfogy a motivációd, és könnyebben ráveszed magad egy kis otthoni edzésre, mint egy bonyolult akár több órás útra. Egy otthoni konditerembe akármikor leugorhatsz, ha éppen úgy tartja kedved. Másik nagy előnye az otthoni edzésnek, hogy nem kell másokkal osztoznod a gépeken, nem kell magad kellemetlenül érezned, hogy mások is látják, ahogy leizzadsz.

Ha úgy gondolod, hogy te is szívesebben edzenél a saját otthonod kényelmében, akkor végig kell gondolnod, hogy milyen kondigépre szeretnél beruházni. Ezek közül az egyik legjobb választás lehet az úgynevezett elliptikus tréner vagy ellipszis tréner. Ennek a gépnek a lényege, hogy sétáló vagy futó mozgást imitál. Azonban a futópadokkal ellentétben itt a talpunk végig egy stabil alapon nyugszik, ezzel kevésbé terheljük az ízületeinket.

Másik nagy előnye az elliptikus trénereknek, hogy a teljes testet megmozgatják. Egyetlen készülékben kombinálhatjuk a lépcsőzést, a futást, a sétát és a sífutást is, így szinte az összes nagyobb izomcsoportot fejlesztve és karbantartva. A megfelelő beállításokkal pedig a komolyabb kardióedzések is tökéletesen elvégezhetőek egy ellipszis edzőgéppel.

Készülékek széles választéka áll rendelkezésünkre, ha ezt az edzési módot választjuk. A komolyabb gépek professzionális atlétáknak is kihívást jelenthetnek, míg az egyszerűbb készülékek akár rehabilitációs edzéshez vagy ízületi sérültek számára is kiváló választás lehetnek. Ahhoz, hogy megtaláld a számodra legjobban megfelelő elliptikus trénert egy átfogó vásárlási útmutatóval és néhány válogatott termékkel leszek a segítségedre. Ha többet szeretnél megtudni, akkor olvass csak tovább!

Elliptikus tréner toplista

Termék névKépFőbb előnyökElliptikus tréner ár
Reebok GX40s elliptikus tréner Reebok GX40s elliptikus tréner
 •  A felesleges extrák helyett erős felépítéssel rendelkezik
 •  Magas terhelhetőség, stabil szerkezet
 •  Gördülékeny, kényelmes edzést biztosít
aktuális ár
Klarfit Ellifit FX 250 elliptikus tréner Klarfit Ellifit FX 250 elliptikus tréner
 •  Jó ár
 •  Kényelmes használat
 •  Stabil konstrukció
aktuális ár
Capital Sports Helix Stride elliptikus tréner Capital Sports Helix Stride elliptikus tréner
 •  6 különbözőféle edzésmód
 •  Masszív felépítés, nagy teherbírás
 •  Profik számára is komoly kihívást nyújt majd
aktuális ár
inSPORTline Omahan ET elliptikus tréner inSPORTline Omahan ET elliptikus tréner
 •  Jó ár-érték arány
 •  32 fokozaton állítható terhelés
 •  Rengeteg edzésprogram közül választhatsz
aktuális ár
inSPORTline Atlanta Black elliptikus tréner inSPORTline Atlanta Black elliptikus tréner
 •  Nagyon jó ár-érték arány
 •  Komolyabb edzésekhez is jó lehet
 •  Megbízható működés
aktuális ár
Klarfit Epsylon Cycle AS elliptikus tréner Klarfit Epsylon Cycle AS elliptikus tréner
 •  Jó ár-érték arány
 •  Masszív konstrukció, egyszerű használat
 •  Virtuális útvonalak bejárása
aktuális ár
inSPORTline inCondi ET2000i profi elliptikus tréner inSPORTline inCondi ET2000i profi elliptikus tréner
 •  Modern, helytakarékos kialakítás
 •  Fejlett szoftveres rendszer és fedélzeti számítógép
 •  A legnagyobb terhelést is jól bírja
aktuális ár

Elliptikus tréner tesztek, vélemények

A következőkben bemutatok néhány válogatott elliptikus trénert, amiket a vásárlási útmutatóban leírtak alapján gyűjtöttem össze. Ezek a készülékek kielégítenek minden igényt, akármilyen céllal szeretnél kondigépet vásárolni. Találsz köztük olcsóbb rehabilitációs edzéshez alkalmas gépet, de felső kategóriás edzőtermi ellipszis trénert is. Remélem sikerül megkönnyítenem számodra a választást ezekkel a leírásokkal.

Reebok GX40s elliptikus tréner
Reebok GX40s elliptikus tréner

Megbízható konstrukció, semmi mellébeszélés

 •  A felesleges extrák helyett erős felépítéssel rendelkezik
 •  Magas terhelhetőség, stabil szerkezet
 •  Gördülékeny, kényelmes edzést biztosít
aktuális ár

A Reebok GX 40s képében egy újabb kiváló minőségű, nagyszerű felhasználói élményt nyújtó edzőgépet ismerhetünk meg. Stabil felépítés, nagy méretű lendkerék, gördülékeny működés jellemzik ezt a készüléket.

Az elliptikus tréner hálózatról működik, hiszen fejlett elektromos ellenállás-vezérléssel rendelkezik, ami 32 fokozatban állítható. 9 kilogrammos lendkerekének köszönhetően a pedálok mozgása természetesnek hat majd, ezzel megkímélve a térd ízületeit és kényelmes edzésélményt biztosítva.

Az állítható ellenállás mellett 12 különböző program választásával variálhatjuk az edzésünket. Ezek között megtalálhatóak a jól ismert idő, távolság, kalória, watt beállítások, de elérhető a szívritmus alapján történő automatikus edzés is, a felhasználói program és több előre kialakított rutin is.

Könnyen áttekinthető és még könnyebben kezelhető konzoljánál arra törekedett a gyártó, hogy minimálisra csökkentse a gombok számát és inkább az LCD kijelző kapott több hangsúlyt. Innen olvashatod majd le az edzéssel kapcsolatos adatokat, úgymint a sebesség, idő, távolság, elégetett kalória, teljesítmény vagy az aktuális pulzus, amit a markolatba épített érzékelő mér majd.

120 kilogrammig terhelhető és masszív 55 kilogrammos saját súllyal rendelkezik, így kiváló választás lehet kezdő sportolók vagy tapasztalt atléták számára egyaránt. Kényelmi funkciók tekintetében valamelyest alulmarad a Reebok GX40s, hiszen a kulacstartón kívül nem igazán találni más extrát rajta. Azonban ezért bőven kárpótol majd a nagy méretű lendkeréknek köszönhető kényelmes edzés.

Előnyök:

 •  A felesleges extrák helyett erős felépítéssel rendelkezik
 •  Magas terhelhetőség, stabil szerkezet
 •  Gördülékeny, kényelmes edzést biztosít

Hátrányok:

 •  Magasabb ár
Klarfit Ellifit FX 250 elliptikus tréner
Klarfit Ellifit FX 250 elliptikus tréner

Kedzőknek

 •  Jó ár
 •  Kényelmes használat
 •  Stabil konstrukció
 •  Jó alap funkciók
aktuális ár

Ez az elliptikus tréner kitűnő vásár lehet, ha most kezdenél bele az otthoni edzésbe. Kedvező árral és számos jó tulajdonsággal rendelkezik. Hadd mutassam meg, hogy mit is tud ez az elliptikus tréner.

Ez a masina stabil kialakítással rendelkezik. Emellett kényelmes használat jellemzi a nagy méretű, csúszásgátlós fellépőknek és a párnázott fogantyúknak köszönhetően.

Ez az elliptikus tréner kitűnő vásár lehet, ha most kezdenél bele az otthoni edzésbe.

A méretei átlagosnak mondhatóak, így könnyedén el fog férni bármilyen helyiségben. Teherbírás tekintetében nem kiemelkedő, de a 110 kilogrammos maximum súly sokak számára így is elegendő lesz.

A készülék rendelkezik egy beépített fedélzeti számítógéppel. Ezen keresztül nyomon követheted majd az edzés idejét, a megtett távolságot, a sebességet, de még az elégetett kalóriák számát is. Emellett a pulzusodat is figyeli a masina, a markolatba épített érzékelőkön keresztül.

Beállíthatod a terhelés szintjét is, ami 8 különböző fokozaton keresztül állítható. Így tökéletesen megfelel majd kezdők számára, de ahogy belejössz az edzésbe, úgy növelheted majd az edzések intenzitását.

Ez az elliptikus tréner nem rendelkezik külön extrákkal, inkább az alapfunkciókra fektették a hangsúlyt. Ez magyarázza az alacsonyabb árat is.

Szóval ha egy szuper kis edző masinára vágysz, de nem szeretnél sokat költeni a felesleges extrák miatt, akkor a legjobb helyen jársz.

Előnyök:

 •  Jó ár
 •  Kényelmes használat
 •  Stabil konstrukció
 •  Jó alap funkciók

Hátrányok:

 •  Extrák tekintetében ne számíts sok mindenre
Capital Sports Helix Stride elliptikus tréner
Capital Sports Helix Stride elliptikus tréner

Multifunkciós ellipszis tréner igazi profiknak

 •  6 különbözőféle edzésmód
 •  Masszív felépítés, nagy teherbírás
 •  Profik számára is komoly kihívást nyújt majd
aktuális ár

Ez a masina szuper választás lehet azoknak, akik komoly edzőgépre és változatos edzésre vágynak. A kardio sokak számára egyhangú lehet és emiatt úgy élhetjük meg, mint egy szükséges rosszat. Ezt a problémát segít áthidalni a Helix Stride tréner, ami 6 különböző edzésmódot tesz lehetővé. Elérhető a taposógép, az air walker, a futás, a kardio kerékpár, a hegymászás és a cross tréner funkció is. Így akár napi szinten variálhatod a gyakorlatokat, ezzel motiválva magadat és változatosabbá téve az életedet. 

Még élvezhetőbbé teheted az edzést, köszönhetően a táblagép tartó állványnak. Így akár filmet is nézhetsz vagy zenét hallgathatsz, miközben a kalóriákat égeted. Illetve elérhető még a Kinomap alkalmazás, ami virtuális útvonalakra kalauzol el a szobád kényelméből. 

Nem csak funkcionalitásban, de teljesítményben is kiemelkedő a Helix Stride. Mágneses ellenállással és szíjmeghajtással rendelkezik, ami lehetővé teszi a halk és megbízható működést, akár nagyobb terhelés esetén is. A nehézségi fokokat 32 szinten tudod szabályozni, szóval mindegy, hogy kezdő vagy vér profi vagy ez a masina megfelelő kihívást jelent majd számodra. 

Az edzés élményét a beépített számítógép és az ehhez tartozó LCD kijelző teszik majd teljessé. Erről leolvashatod a legfontosabb adatokat, mint a sebesség, a megtett távolság vagy az elégetett kalóriák. Emellett rendelkezik a készülék pulzusmérővel is, ami segít beállítani a megfelelő nehézségű edzést. Sőt akár a számítógépre is rábízhatod, hogy ez alapján szabályozza az ellenállást. Ha pedig szeretnél tényleg gondtalanul edzeni, akkor elég kiválasztanod egyet a 19 gyári program közül, így tényleg csak a mozgásra kell majd figyelned. 

Pozitívum még a készülék masszív felépítése, ami stabil és biztonságos edzést tesz lehetővé. Ezt az is jól mutatja, hogy a teherbírása a megszokottnál jóval nagyobb, akár 136 kilogrammig használható a masina. 

Kényelmessé teszi a használatot, hogy a konstrukció állítható, de ezt nem neked kell szabályozni, hanem a kiválasztott edzés típustól és a lépéshosszadtól függően automatikusan a megfelelő pozícióba ugranak majd a dolgok. Változatos edzést érhetsz el annak köszönhetően, hogy a pedálok ugyanúgy működne előre- vagy hátrafelé is. Illetve megemlítenék még egy apró kényelmi funkciót, ami a pohártartó. Ez hosszabb edzések során életmentő lehet.

A Capital Sports Helix Stride egy kicsit drágább masina, de én úgy érzem, hog minden forintot megér. Nagy teljesítmény, masszív felépítés, változatos használat, mi másra vágyhatnánk még? Igazából talán az a legjobb benne, hogy a multifunkciós kialakítás miatt olyan, mintha több edzőgépet vásárolnál meg egyszerre, csak kevesebb helyet foglal. Szerintem zseniális.

Előnyök:

 •  6 különbözőféle edzésmód
 •  Masszív felépítés, nagy teherbírás
 •  Profik számára is komoly kihívást nyújt majd

Hátrányok:

 •  Elég drága
inSPORTline Omahan ET elliptikus tréner
inSPORTline Omahan ET elliptikus tréner

Szuper ár-érték arány

 •  Jó ár-érték arány
 •  32 fokozaton állítható terhelés
 •  Rengeteg edzésprogram közül választhatsz
 •  Kezdők és haladók számára is jó választás
aktuális ár

Az inSPORTline Omahan ET egy szuper elliptikus tréner, ami sok különböző funkcióval rendelkezik és tökéletes választás lehet otthoni használatra. Nézzük meg pontosan, hogy mit is tud ez a készülék!

Nagy méretű, 9 kilogrammos lenderékkel rendelkezik, ami megfelelő terhelést nyújt majd kezdők és haladók számára egyaránt. Pozitívum még, hogy nem csak a meghajtásért felelős kerék méretes, de maga a masina is masszív, stabil kialakítással rendelkezik, így mindig biztonságos marad a használata a legkeményebb edzés közepette is. 42 centiméteres lépéshosszával pedig akár 200 centis felhasználói magasságig is nyugodtan használható, a teherbírása pedig ugyanilyen kiemelkedő, 150 kilogrammig terhelhető.

Nagy teljesítménnyel, sokoldalú beállításokkal és széleskörű felhasználói lehetőségekkel rendelkezik.

A mágneses fékrendszernek köszönhetően könnyedén állítható az ellenállás, akár 32 fokozaton keresztül. Így mindenki megtalálhatja majd a számára ideális edzési szintet. Külön pozitívum, hogy a nehézség elektronikusan szabályozható, ami kevesebb lehetőséget jelent a meghibásodásra, és a használata is kényelmesebb.

Természetesen beépített számítógéppel és kijelzővel is rendelkezik a masina. Erről leolvashatod majd a fontosabb információkat. Megtudhatod az edzés időtartamát, a megtett távolságot, az aktuális sebességet, a másodpercenkénti fordulatszámot, de még a pulzusodat és az elégetett kalóriák számát is megmondja a kompjúter.

Ez az elliptikus tréner számos különböző programmal rendelkezik, így mindig kiválaszthatod majd a számodra legmegfelelőbbet. Elérhető 12 gyári program, de akár saját edzéstervet is összeállíthatsz. A WATT programmal az előre kiválasztott teljesítmény alapján automatikusan szabályozza majd az edzés nehézségét, míg a HRC program az aktuális pulzusodhoz igazítja azt.

Rendelkezik még néhány hasznos extrával is ez a masina. A tablet- és kulacstartók kényelmi funkciók, amik jól jöhetnek majd hosszabb edzés esetén. Emellett csatlakoztathatsz hozzá mellkasi pulzusmérő övet is, ami pontosabb leolvasásra képes, mint a markolatba épített érzékelők.

Összességében szerintem egy nagyon szuper elliptikus trénerről van szó, amit jó szívvel tudok ajánlani bárkinek. Nagy teljesítménnyel, sokoldalú beállításokkal és széleskörű felhasználói lehetőségekkel rendelkezik. Mindezt viszonylag kedvező áron. Nálam bőven toplistás.

Előnyök:

 •  Jó ár-érték arány
 •  32 fokozaton állítható terhelés
 •  Rengeteg edzésprogram közül választhatsz
 •  Kezdők és haladók számára is jó választás

Hátrányok:

 •  Ennél a masinánál nem nagyon tudnék kiemelni semmilyen negatívumot
inSPORTline Atlanta Black elliptikus tréner
inSPORTline Atlanta Black elliptikus tréner

Kiváló minőség, kedvező áron

 •  Nagyon jó ár-érték arány
 •  Komolyabb edzésekhez is jó lehet
 •  Megbízható működés
aktuális ár

Toplistánk első helyezettje egy kiváló ár-érték aránnyal rendelkező kondigép, ami stílusos megjelenéssel és hátsó lendkerekes felépítéssel rendelkezik. Az ára valamivel drágább, mint a belépő kategiórás gépeké, azonban csérébe olyan paraméterekkel rendelkezik, amikkel a jóval drágább ellipszis trénerekkel szemben is megállja a helyét.

7 kilogrammos lendkerékkel rendelkezik, amitől fölfelé már akár komolyabb  edzésekhez is alkalmas lehet egy gép. A kerék kétirányú mozgást tesz lehetővé, és kifejezetten csendes ékszíjas meghajtással rendelkezik. A fékrendszer a legfejlettebb elektromágneses technológiát használja, ami még halkabb működést tesz lehetővé. Az önkenő csapágyak nem igényelnek manuális karbantartást,  a 16 fokozatban állítható elektromos ellenállás-vezérlés pedig még kényelmesebbé teszi a használatot és lehetőséget ad a különböző beépített edzésprogramok használatára.

A készülék maximális terhelése is szuper, a 150 kilogrammos felső határ szinte minden esetben elegendő lehet. Összességében egyébként egy stabil készülékről van szó 51kilogrammos súllyal és nagy helyet biztosító 40 centiméteres lépéshosszal. Az edzés során használhatjuk a készülék rögzített vagy mozgókarjait egyaránt, ezzel is variálva a megmozgatott izomcsoportokat.

Könnyen áttekinthető, stílusos LCD  kijelzőjén megjelenik az összes olyan adat, ami elengedhetetlen az edzéshez, úgy mint a megtett távolság, az edzés időtartama, az elégetett kalória, a pulzus, sőt még a fordulatszámot és a teljesítményt is megjeleníti. A kijelző melletti felületről leolvashatóak a különböző programok, így még egyszerűbbé válik a megfelelő edzés kiválasztása.

A készülék 12 előre programozott beállítással rendelkezik, köztük a népszerű HRC móddal, ami a markolatban található pulzusmérő adatai alapján automatikusan módosítja az edzés intenzitását. Ezen felül pedig a felhasználó által beállítható programokat is tartalmaz.

Összességében egy igazán jó készülék az Atlanta Black elliptikus tréner, ami tökéletes választás lehet a haladóbb felhasználók számára is. Árban nincs túlságosan elszállva, funkcionalitásban azonban gazdag és a működése is a jó minőségről árulkodik. Ezt a gyártó által nyújtott 5 éves garancia is alátámasztja.

Előnyök:

 •  Nagyon jó ár-érték arány
 •  Komolyabb edzésekhez is jó lehet
 •  Megbízható működés

Hátrányok:

 •  Ennek a készüléknek igazából nincs konkrét hátránya
Klarfit Epsylon Cycle AS elliptikus tréner
Klarfit Epsylon Cycle AS elliptikus tréner

Elliptikus tréner jó ár-érték aránnyal

 •  Jó ár-érték arány
 •  Masszív konstrukció, egyszerű használat
 •  Virtuális útvonalak bejárása
aktuális ár

Ez a masina tökéletes választás lehet otthoni kardio edzésekhez. Kezdőknek is jó szívvel tudom ajánlani, mert az ára sem túl drága. Emellett viszont megfelelő terhelést nyújt akár haladók számára is.

Modern, mágneses ellenállási rendszerrel és 12 kilogrammos lendkerékkel rendelkezik, ami kíméli az ízületeket és egyenletes mozgást biztosít. A szíjmeghajtás pedig a halk működésről gondoskodik majd. A nehézség 24 fokozaton keresztül szabályozható, szóval mindenki megtalálhatja a fizikumának megfelelő beállítást.

Beépített komputerrel és kijelzővel rendelkezik, amin megjelennek majd a legfontosabb információk. Hasznos extra még a PulseControl technológia, ami a markolatba épített pulzusmérők segítségével működik. Ez az aktuális terhelés alapján képes módosítani az edzés nehézségi szintjét, hogy így optimalizálhasd az elégetett kalóriák számát. 

Hasznos kényelmi funkció még a beépített táblagép tartó. Ezt használhatod akár filmnézésre vagy tanulásra is, miközben a kilométereket koptatod. Illetve érdemes lehet feltelepíteni a Kinomap alkalmazást, aminek a segítségével virtuális útvonalakat járhatsz be az ellipszis tréneren. Így nem csak érdekesebbé teheted az edzéseket, de plusz motivációt is kaphatsz. 

A készülék egyébként stabil felépítéssel, csúszásmentes talpakkal és nagy, 120 kilogrammos teherbírással rendelkezik. Így edzés közben is maximális biztonságban tudhatod majd magad. 

Mindent összevetve én úgy érzem, hogy a Klarfit Epsylon Cycle AS masina egy szuper ár-érték aránnyal rendelkező edzőgép, amit jó szívvel tudok ajánlani bárkinek.

Előnyök:

 •  Jó ár-érték arány
 •  Masszív konstrukció, egyszerű használat
 •  Virtuális útvonalak bejárása

Hátrányok:

 •  Ennél a masinánál nem nagyon tudnék negatívumot kiemelni
inSPORTline inCondi ET2000i profi elliptikus tréner
inSPORTline inCondi ET2000i profi elliptikus tréner

Professzionális minőség, modern kialakítás

 •  Modern, helytakarékos kialakítás
 •  Fejlett szoftveres rendszer és fedélzeti számítógép
 •  A legnagyobb terhelést is jól bírja
 •  Professzionális minőség
aktuális ár

Az inSPORTline inCondi ET2000 nem egy sima elliptikus tréner. Ez a gép edzőtermi és professzionális használatra is tökéletes. Speciális, modern kialakítással rendelkezik, ami a legkeményebb edzéshez is tökéletes lesz. Elsősorban azoknak ajánlanám ezt a masinát, akiknek az edzés több, mint hobbi.

Először is érdemes néhány szót ejtenünk a készülék egyedi kialakításáról. Egy masszív masináról van szó, ami stabil és tartós acél szerkezetet kapott. Nagy előnye viszont, hogy okos elrendezésének köszönhetően jóval helytakarékosabb, mint más hasonló masinák.

Elsősorban azoknak ajánlanám ezt a masinát, akiknek az edzés több, mint hobbi.

Egy masszív keret öleli körül a masinát, amihez egy nagy méretű, 12 kilogrammos lendkerék csatlakozik. A készülék tartósságát a magas, 150 kilogrammos teherbírás is jól mutatja.

Természetesen korszerű mágnesfékes rendszert kapott, ami 16 szinten szabályozható ellenállást biztosít. Így az egyszerű bemelegítős edzéstől az egészen kemény kardióig mindenre alkalmas.

Érdemes még kiemelni az ergonomikus kialakítást, amit több ponton is megmutatkozik. A kapaszkodók különböző pozíciókban helyezkednek el, így mindenki megtalálja majd a számára kényelmes megoldást. A fellépők természetesen tartós, csúszásgátlós műanyagból készültek. A masina működési elvéből adódóan a kemény edzések során is kíméli majd az ízületeidet.

Amit még itt mindenképpen megemlítenék, hogy ennek a gépnek – sok másikkal ellentétben – állítható a lépéshosszúsága. Ez azért is jó, mert a saját testmagasságodhoz tudod majd szabni. Illetve ezzel azt is állíthatod majd, hogy kocogást, sprintelést vagy sétálást imitáljon a masina. A lépéshosszt 41 és 66 centiméter között szabályozhatod majd.

Kiemelném még a készülék fedélzeti számítógépét. A legtöbb elliptikus tréner rendelkezik valamilyen kijelzővel, amiről leolvashatod az edzés fontosabb adatait. Ez itt is megvan, azonban sok más funkcióval egészül ki. A fedélzeti számítógép ugyanis egy Android rendszer futtat. Így nem csak egy egyszerű digitális kijelzőről van szó, de elérhetőek rajta a népszerű alkalmazások is, mint a Netflix, Spotify, Youtube, Chrome böngésző. Sőt még beépített edzős alkalmazásokkal is rendelkezik, amikkel virtuális útvonalakat járhatsz be vagy nyomon követheted az edzéseid statisztikáit. A fejlett, modern megoldások természetesen az edzésprogramoknál is megjelennek, amikből hatalmas választék áll majd rendelkezésedre.

Ez a masina nem egy olcsó darab, viszont cserébe mind digitális, mind pedig mechanikus tudásban a legjobbat hozza. Szóval ha igazán profi gépet keresel, akkor az inCondi ET2000-t jó szívvel tudom ajánlani.

Előnyök:

 •  Modern, helytakarékos kialakítás
 •  Fejlett szoftveres rendszer és fedélzeti számítógép
 •  A legnagyobb terhelést is jól bírja
 •  Professzionális minőség

Hátrányok:

 •  Kifejezetten magas ár

Milyen elliptikus trénert vegyek? – Részletes vásárlási útmutató

Mint minden más kondigépnél, az elliptikus trénereknél is nagyon fontos, hogy ismerd a saját céljaidat és igényeidet. Nem mindegy, hogy egy maratonra edzel vagy ízületi sérülés utáni rehabilitáció céljára keresel megfelelő készüléket. Érdemes a céljaidnak megfelelő árkategóriát belőni és azon belül megkeresni a legjobb gépet. Ehhez azonban ismerned kell nem csak a saját igényeidet, de a kondigépek felépítését és specifikációit is. Ezt a célt szolgálja a következő útmutató.

Ár és minőség

A legtöbb kondigép egy nagyobb anyagi befektetést jelent. Különösen igaz ez az elliptikus trénerek esetén, hiszen még a legolcsóbb gépnek is viszonylag komoly ára van. Emiatt én úgy gondolom, hogy ezek a gépek túl drágák ahhoz, hogy olcsót vegyél belőlük. Ha már így is, úgy is kiadsz egy nagyobb összeget, akkor érdemesebb a drágább, jobb minőségű készüléket megvenni, ami nem csak tartósabb és nagyobb élettartammal rendelkezik, mint egy olcsóbb társa, de az edzést is könnyebbé, élvezetesebbé teszi. Ha egy gyenge minőségű gépet veszel meg, akkor sokkal kevésbé lesz kedved edzeni rajta és könnyen porfogóvá válhat, így hiába vetted meg olcsóbban, az az összeg ablakon kidobott pénz lesz.

Természetesen sok esetben megfelelő lehet egy olcsóbb készülék is, például ha nem érdekelnek a különböző extra funkciók vagy ha csak rehabilitációs edzést végzel, amihez elegendő egy gyengébb kondigép is. Ilyenkor felesleges megvenni a drága, felső kategóriás gépeket. Azonban azt is érdemes végiggondolni egy ilyen beruházásnál, hogy rajtad kívül ki fogja még használni az adott trénert a háztartásban és nekik milyen igényeik vannak.

Másik fontos dolog, amit szem előtt kell tartanod, hogy ha nagyobb a súlyod, ha intenzívebb edzést szeretnél végezni vagy ha napi rendszerességgel használod majd az elliptikus trénert, akkor érdemes lehet egy valamivel magasabb kategóriájú gépet keresned, ami nem használódik el olyan gyorsan és bírja a terhelést.

Az elliptikus tréner méretei

Ha helytakarékos kondigépet keresel, akkor nem az elliptikus trénerek jelentik majd a legjobb választást. Valamivel kisebb helyet foglalnak ugyan, mint egy futópad, azonban azzal is kalkulálnod kell, hogy a pedálok általában nagyobb távolságon mozognak, mint a gép tényleges mérete, így szükséged lesz valamekkora üres területre a gép mögött és kényelmi szempontok miatt két oldalt is. Amit nem szabad még elfelejteni, hogy az ellipszis trénereken eleve magasabban helyezkedünk el, mint egy futógépen, a pedálok mozgása miatt pedig edzés közben még feljebb kerülünk majd. Emiatt nagyon fontos megnézni, hogy a konditeremnek kinevezett szoba belmagassága megfelelő lesz-e egy ellipszis trénerhez. Ez főleg alagsorban vagy garázsban jelenthet problémát.

A lépéshossz egy nagyon fontos paraméter, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni. Az olcsóbb modellek általában kisebb lépéshosszal rendelkeznek, amihez társul az egyébként is kisebb teljesítményük, így ha intenzívebb edzésre vágysz vagy magasabb vagy, akkor inkább egy nagyobb lépéshosszal rendelkező gépet érdemes keresned.

A készülék súlya közvetlenül nem befolyásolja az edzés minőségét, de a nehezebb gépek természetesen jóval stabilabbak tudnak lenni, ami intenzív edzés vagy magas testsúly esetén előnyt jelenthet. Ezeknek a készülékeknek azonban nehezebb a mozgatása és tárolása is, bár szinte az összes elliptikus tréner rendelkezik transzportkerekekkel, néhány modell pedig bizonyos fokig akár össze is csukható, hogy kevesebb helyet foglaljon.

A lendkerék súlya

Szinte az összes ellipszis tréner lendkerekes meghajtással rendelkezik, ami a gép különböző részein helyezkedhet el. Ez hajtja meg a gépet és teszi lehetővé az ellipszis mozgást.

A kerék súlyából a legtöbb esetben következtethetünk az adott készülék minőségére és tartósságára is. Nem csak jobb minőséget képviselnek az nehezebb lendkerékkel rendelkező trénerek, de legtöbbször hosszabb az élettartamuk is, kényelmesebb is a használatuk és a mozgásuk sokkal kellemesebb, természetesebb. A könnyebb kerék néha akadozó mozgást eredményezhet, ami nem csak zavaró, de az ízületeknek sem tesz jót és könnyen elveszi a kedvünket az edzéstől.

A kerék súlya hatással van az ellenállásra és a gyorsulásra is. Egy nehezebb kerék sokkal természetesebb hatást kelt. Ezeknél jobban meg kell dolgoznod, hogy elindítsd a gépet és amikor abbahagyod az edzést, akkor is van egy pár másodperces levezető mozgás. A könnyebb keréknél ez a fel- és levezetés hiányzik, így természetellenesen, sokszor kényelmetlenül gyorsan indul és áll meg a gép.

Természetesen itt is alkalmazd a már korábban megbeszélt elvet, hogy a saját igényeidnek megfelelő készüléket válassz. Kevésbé intenzív edzéshez sokszor egy kisebb súlyú kerék is tökéletes lehet.

A mozgás természetességét nem csak a lendkerék súlya befolyásolja, de a fékrendszer is, ami az ellenállást kezeli. Ez történhet súrlódásos elven vagy mágnesek segítségével. A mágneses fékrendszer minden esetben jobb élményt nyújt és csendesebb is. Az ellenállás legtöbb esetben már elektromosan állítható, de vannak még manuális modellek is.

A lendkerék elhelyezkedése

Ha körülnézel az elliptikus trénerek piacán, akkor láthatod majd, hogy a gépház vagy a lendkerék különböző helyeken található, ez legtöbb esetben csak minimálisan befolyásolja a gép teljesítményét vagy az edzés élményét.

Azok a készülékek, amiknél a lendkerék elől helyezkedik el sokszor sínen mozgó és nem felfüggesztett pedálokkal rendelkeznek. A gyengébb minőségűek valamivel zajosabbak lehetnek és a mozgásuk sem annyira sima. Cserébe ezek a készülékek gyakran olcsóbbak kicsit, mert a felépítésük is egyszerűbb.

Kevésbé elterjedtek a középső meghajtásos gépek, amiknél a pedálok egy függőleges főtengelyen mozognak. Ezek általában kevesebb helyet foglalnak el, azonban a lépéshossz miatt ugyanúgy szükséged lesz arra az üres területre, amit egy másik típusú tréner igényelt volna.

Azok a készülékek, amiknél a lendkerék hátul helyezkedik el nagyobb területet igényelnek, mert valamivel hosszabbak. Cserébe a mozgásuk kicsit simább, természetesebb és a működésük is sokszor halkabb.

Az ellipszis tréner ellenállása

Néhány készüléknél meg szokták adni az ellenállás felső határát wattban, ez azonban annyira ritka, hogy nem sok segítséget nyújthat a választásban.

Ami fontosabb lehet a fékrendszer típusa és az, hogy megfelelő mértékben állítható legyen az ellenállás, hiszen ezzel tehetjük elég intenzívvé az edzést. Ha nincs elegendő nehézségi fokozat vagy a legmagasabb beállítás már nem jelent kihívást számunkra, akkor egyre kevesebb hasznát látjuk majd a kondigépnek. Érdemes ezért olyan trénert választani, aminél bőven van még helyünk fejlődni.

Az ellenállást manuális vagy elektronikus módon állíthatjuk, ezek közül természetesen az elektronikus jobb, hiszen itt edzés közben is könnyebben, zökkenőmentesen válthatunk nehézségi fokozatot és használhatjuk az előre beállított gépi programokat.

Lépéshossz

Ahogy már fentebb is említettem az edzés intenzitásától és a saját magasságunktól függően nagyobb lépéshosszra is lehet szükségünk. Az olcsóbb gépek általában 30 centiméter körüli lépéshosszal rendelkeznek, ami nem minden esetben lesz elegendő. Rehabilitációs edzéshez vagy sétához tökéletes lehet, azonban más esetekben érdemes lehet legalább 40 centiméterig elmenni. Kiválóak azok a gépek, amiknél ez a távolság is állítható, hiszen így akár többen is kényelmesen használhatjátok az ellipszis trénert.

Dőlésszög

A futópadoknál szinte alap funkció a dőlésszög állíthatósága, azonban az elliptikus trénereknél viszonylag ritka funkció és szinte csak a felsőbb kategóriás készülékekben található meg.

A dőlésszsög állításával emelkedőn történő futást imitálhatunk, amivel nem csak nehezebbé tehetjük az edzésünket, de a megdolgoztatott izomcsoportokat is variálhatjuk, így még több változatosságot vihetünk az edzésünkbe. A sokszínű beállítások segítenek fenntartani a motivációnkat és sokkal nehezebben unjuk meg az adott kondigépet. Lehetőleg olyan készüléket keress, amiben a dőlésszög elektronikusan állítható, így edzés közben is változtathatod azt.

Kijelző

Bár a konkrét mozgást és az edzés minőségét közvetlenül nem befolyásolja, mégis nagyon fontos része az ellipszis trénereknek a kijelző, ami különböző információkat jeleníthet meg és különböző funkciókkal bővítheti a kondigép tárházát.

Amiknek mindenképpen meg kell jelennie minden valamirevaló elliptikus tréner kijelzőjén azok a következők: az edzéssel eltöltött idő, a megtett távolság, a sebesség és az elégetett kalóriák száma. Ezen kívül a komolyabb gépeken számos más információ is megjelenik, mint a pulzusszám, a testzsír százalék , lépésszámláló, fordulatszám vagy a teljesítmény wattban. A több megjelenített információ segít a motivációban, hiszen még inkább megerősíti azt, hogy az edzésünk eredményes, amit számokban mérve is nyomon követhetünk.

A fejlettebb készülékek belső számítógéppel és LCD kijelzőkkel is rendelkeznek, ami bizonyos esetekben fontos extra lehet. Arra is figyelj, hogy ha alagsorban vagy félhomályosabb helyiségben használod majd a gépet, akkor olyan kijelzőt keress, ami rendelkezik saját belső világítással.

Az elliptikus trénerek és a pulzusszám

A kardióedzések során különösen fontos, hogy nyomon követhessük a pulzusunkat, hiszen annak bizonyos határok között kell mozognia, hogy az edzésünk effektív és hatásos legyen. Ennek a mérésére használhatunk egy külső készüléket is, de a legtöbb ellipszis tréner rendelkezik beépített mérővel is. Ez az alsó és középkategóriás készülékeknél a markolatban található, ami kevésbé megbízható, mint a felső kategóriás gépek mellkasra csatolható mérője.

Érdemes olyan elliptikus trénert keresned, aminél megtalálható a HRC edzésprogram. Ennek a lényege, hogy a készülék automatikusan módosítja az edzés nehézségét a pulzusszámodnak megfelelően, így segít mindig az ideális tartományban tartani azt és a legjobb eredményeket elérni.

Előre beállított programok

A legtöbb elektronikusan vezérelhető elliptikus tréner rendelkezik előre megadott programokkal, amikből választhatsz. Ezek különböző terhelést jelentenek a fokozatosan nehezedő beállítástól kezdve az intenzíven váltakozó edzésig.

Minél változatosabb edzéstervet használsz, annál kisebb az esélye, hogy beleunsz majd a kondigép használatába és annál könnyebben motiválod majd magadat, hogy belekezdj az aznapi edzésbe. Sok esetben saját beállításokat is létrehozhatsz, hogy a kedvenc nehézségi fokozatodat magadnak alakíthasd ki.

Az is segít elkezdeni az edzést, ha a gépet egyszerű elindítani és nem kell túl sok mindent beállítanod, hiszen így kihasználva a kezdeti motivációt, azonnal hozzáfoghatsz a kardiózáshoz. Ebben különösen jó szolgálatot tesznek a megfelelően összeállított programok.

Tartósság, biztonság és garancia

Mint minden elektronikai készüléknél, úgy a kondigépeknél és ez elliptikus trénereknél is nagyon fontos, hogy az adott gép minél hosszabb élettartammal rendelkezzen, minél kevesebbszer kelljen javítani.

Természetesen a magasabb ár általában jobb minőséget is jelent, illetve ezeknél az edzőgépeknél érdemes arra is figyelni, hogy minél több fém alkatrésszel rendelkezzenek, hiszen ezek tartósabbak, mint a műanyag társaik. Jó ha a gép önkenő csapágyakkal rendelkezik, így nem szükséges a karbantarátásával foglalkozni.

Az elliptikus trénerekre vonatkozó garanciák elég nagy szórást mutatnak. Van olyan gép, amire egy év garanciát ígér a gyártó, máshol ez akár tíz év is lehet. Azt is nézd meg, hogy mire vonatkozik pontosan a garancia, mert van olyan, amibe bizonyos fontos alkatrészek nem tartoznak bele vagy azokra kevesebb a garancia.

Ha kisgyermek vagy kisállat van a háztartásban, akkor biztonsági okokból az is különösen lényeges, hogy le tudd zárni a készüléket, amikor nincs használatban. Ezt bizonyos gépeknél manuális zárral oldhatjuk meg, másoknál a bekapcsoláshoz kell feloldani valamilyen gyermekzárat.

Extra funkciók és további szempontok

Az elliptikus trénereknél is találhatóak olyan kényelmi funkciók, amik nem képezik részét az alapfelszereltségnek, de sokkal kellemesebbé és hatékonyabbá tehetik az edzést.

Ezeknek az extráknak egy része arra szolgál, hogy motiváltabb legyél és könnyebben, boldogabban és lelkesebben végezd el az egyébként fárasztó és megterhelő edzéseket is. Ezt különböző interaktív funkciók segítik, mint a változatos programok, az információ gazdag kijelző, a csatlakoztatható telefonos appilkációk. Ezekkel akár saját magaddal versenyezhetsz vagy más országok tájain futhatsz. A lényegük, hogy az edzés minél változatosabb és szórakoztatóbb legyen.

A másik nagyobb kategória a tényleges kényelmi funkciók. Ide például tartoznak a különböző magazin-, könyv-, és kulacstartók. Nagy előnye ezeknek, hogy nem kell megszakítanod az edzésedet, hogy ihass egy korty vizet vagy a monotonabb, unalmasabb szakaszokban is nézhesd kedvenc sorozatodat. Sok készülék támogatja a különböző multimédiás lehetőségeket, így USB vagy média csatalakozóval és beépített hangfalakkal rendelkeznek.

Vannak olyan extrák is, amik közvetlenül is érintik az edzésedet. Ilyenek lehetnek például az állítható dőlésszög, vagy néhány gépnél visszafelé is mozognak a pedálok. Ezáltal másképp dolgoztathatod az izmaidat és változatosabbá teheted az edzéseket, ennek másik nagy előnye, hogy kevésbé lesz egyhangú az ízületeidet érő terhelés, így csökkented a sérülés veszélyét is.

Termék névKépFőbb előnyökElliptikus tréner ár
Reebok GX40s elliptikus tréner Reebok GX40s elliptikus tréner
 •  A felesleges extrák helyett erős felépítéssel rendelkezik
 •  Magas terhelhetőség, stabil szerkezet
 •  Gördülékeny, kényelmes edzést biztosít
aktuális ár
Klarfit Ellifit FX 250 elliptikus tréner Klarfit Ellifit FX 250 elliptikus tréner
 •  Jó ár
 •  Kényelmes használat
 •  Stabil konstrukció
aktuális ár
Capital Sports Helix Stride elliptikus tréner Capital Sports Helix Stride elliptikus tréner
 •  6 különbözőféle edzésmód
 •  Masszív felépítés, nagy teherbírás
 •  Profik számára is komoly kihívást nyújt majd
aktuális ár
inSPORTline Omahan ET elliptikus tréner inSPORTline Omahan ET elliptikus tréner
 •  Jó ár-érték arány
 •  32 fokozaton állítható terhelés
 •  Rengeteg edzésprogram közül választhatsz
aktuális ár
inSPORTline Atlanta Black elliptikus tréner inSPORTline Atlanta Black elliptikus tréner
 •  Nagyon jó ár-érték arány
 •  Komolyabb edzésekhez is jó lehet
 •  Megbízható működés
aktuális ár
Klarfit Epsylon Cycle AS elliptikus tréner Klarfit Epsylon Cycle AS elliptikus tréner
 •  Jó ár-érték arány
 •  Masszív konstrukció, egyszerű használat
 •  Virtuális útvonalak bejárása
aktuális ár
inSPORTline inCondi ET2000i profi elliptikus tréner inSPORTline inCondi ET2000i profi elliptikus tréner
 •  Modern, helytakarékos kialakítás
 •  Fejlett szoftveres rendszer és fedélzeti számítógép
 •  A legnagyobb terhelést is jól bírja
aktuális ár

Gyakori kérdések

✅ Melyik a legjobb elliptikus tréner?

Nincs egyértelműen legjobb elliptikus tréner, hiszen különböző céllal és felhasználási móddal készülnek termékek. A legjobb elliptikus tréner egy szubjektív vélemény, a pontos igényeid, lehetőségeid alapján tudod kiválasztani a számodra lejobb terméket. Olvasd el ezeket:

✅ Jó-e fogyásra az elliptikus tréner?

Igen, az elliptikus tréner kiváló választás lehet, ha fogyni szeretnél. A gép mozgása a futáshoz és hegymászáshoz hasonló edzést imitál, miközben kíméli az ízületeket. Ha magasabb nehézségi fokozatot választasz, akkor izmot is építhetsz vele. Ha viszont inkább a valamivel könnyebb, de gyors mozgást lehetővé tevő nehézséget választod, akkor a megemelkedett pulzusnak köszönhetően megkezdődik a testedben a zsír égetése.

✅ Milyen izomcsoportokat fejleszt az elliptikus tréner?

Az elliptikus tréner elsősorban a combot, a vádlit és a popsit dolgoztatja meg. Azonban ha a készülék rendelkezik mozgó kapaszkodókkal, amik a nordic walkinghoz hasonló edzést tesznek lehetővé, akkor az a felső test izmait is átmozgatja. A kardio edzéssel és megemelkedett pulzussal járó fogyást azonban a tested minden területén érzékelheted majd. Hiszen a zsír égetése nem adott helyeken történik meg.

Ralf.hu elliptikus tréner teszt győztesek

További termék útmutatók Sport témakörben