TOP evezőpadok (2022)

Evezőpad vásárlás okosan. Segítünk megtalálni a számodra legjobb evezőpadot.

Támogatott tartalom  
Ralf.hu olvasók által támogatott oldal. Ha a hivatkozásainkon keresztül vásárolsz, jutalékot vagy egyéb kompenzációt kaphatunk. Ez számodra nem növeli a termék árát.
Hirdess itt  
Hirdetési lehetőségekről részletesebben itt olvashatsz: Médiaajánlat

Az evezőgépeket kis túlzással akár a fitneszgépek királyának is nevezhetnénk. Ez a fajta edzés nem csak a kajakozóknak való, hanem bárkinek, aki szeretné formába hozni magát. Az evezőpadok a teljes testet megmozgatják és sok más géppel szemben nem csak kardio, de erőnléti tréninget is biztosítanak.

Nem egyszerű azonban kiválasztani a megfelelő evezőpadot, ezért az alábbi útmutatóval szeretnénk a segítségedre lenni. Olvasd el átfogó vásárlási útmutatónkat vagy nézd végig az általunk kiválasztott gépeket, amik között biztosan megtalálod majd kedvencedet.

Evezőpad toplista

Termék névKépFőbb előnyökEvezőpad ár
Capital Sports Flow M2 evezőpad Capital Sports Flow M2 evezőpad
 •  Tartós kialakítás
 •  Kellemesebb edzés a vízellenállásnak köszönhetően
 •  Kényelmes ülés és pedálok
aktuális ár
Capital Sports Stoksman 2.0 evezőpad Capital Sports Stoksman 2.0 evezőpad
 •  Hagyományos külső
 •  Természetes evezési élmény a vízmeghajtásnak köszönhetően
 •  Stabil szerkezet
aktuális ár
Capital Sports Rowlympic evezőpad Capital Sports Rowlympic evezőpad
 •  Hagyományos evezéshez hasonló élményt nyújt
 •  5 fokozatban szabályozható vízellenállás
 •  Minőségi konstrukció, kellemes dizájn
aktuális ár
Power Master X evezőpad Power Master X evezőpad
 •  Kedvező ár
 •  Korrekt minőség
 •  Kezdők számára tökéletes
aktuális ár

Evezőpad tesztek, vélemények

Nézzünk meg néhány evezőgépet, amikkel biztosan jó vásárt csinálhatsz. A lenti listához különféle modelleket válogattam össze. Találsz itt vízellenállásos, mágnesfékes, olcsó és drágább készülékeket egyaránt.

Capital Sports Flow M2 evezőpad
Capital Sports Flow M2 evezőpad

Vízellenállás, modern kialakítás

 •  Tartós kialakítás
 •  Kellemesebb edzés a vízellenállásnak köszönhetően
 •  Kényelmes ülés és pedálok
aktuális ár

A hagyományos evezőpadok közül kiemelkednek a vízellenállásos masinák. Ezek a gépek azért különlegesek, mert sokkal természetesebb evezési élményt nyújtanak. Amellett, hogy kímélik az ízületeket, segítenek elhozni azt az érzést, mintha egy valódi csónakban ülnél. A víz csobogása és a gördülékeny mozdulatok egyaránt kellemesebb edzést tesznek majd lehetővé.

A Capital Sport Flow vízellenállásos evezőpadját szeretném neked bemutatni ma. Ez a masina nem csak az autentikus evezési élmény miatt szuper, de egyedi, modern dizájnnal is rendelkezik. Az alapját egy stabil fém váz adja. Ez egészül ki a kissé futurisztikus víztartállyal és irányító számítógéppel.

A vízellenállás nem csak kellemes csobogást biztosít majd, de egyenletes, személyre szabható terhelést is.

Az ülés, az evező és a pedálok is kényelmes kialakítást kaptak. A lábaidat stabilan tartják majd a pántok és a saroktámasz, miközben a markolat csúszásmentes burkolata kényelmes fogást biztosít.

Az evezéshez szükséges ellenállást a készüléken található víztartály biztosítja majd. Ezt attól függően tudod majd feltölteni, hogy mennyire szeretnél nehéz edzést. Minél több vizet töltesz bele, annál nagyobb lesz az ellenállás. Emellett az evezőpadok sajátossága, hogy ha gyorsabban evezel, akkor tovább növelheted a nehézségi szintet.

Megtalálható a készüléken még egy LCD kijelzős fedélzeti számítógép is. Ezen keresztül nyomon követheted az edzés fontosabb adatait, mint a teljesítményt, a megtett távolságot, az elégetett kalóriák számát, az evezés sebességét és az aktuális pulzusodat is. Emellett rendelkezik egy tablet tartó állvánnyal is a gép, így edzés közben akár olvashatsz, zenét hallgathatsz vagy filmezhetsz is.

Amit még érdemes megemlíteni ennél a gépnél, hogy kifejezetten strapabíró. Az erős acél szerkezet is gondoskodik erről. Ami jól látható a magas, 150 kilogrammos teherbírásból is. Viszont emellett a vízellenállás is fontos. A tartályba töltött víz ugyanis nem kopik, nem használódik el, így a gép élettartama is hosszabb lesz majd, hiszen kevesebb alkatrész található benne, ami tönkremehetne.

Mindent összevetve szerintem ez egy szuper masina, ha szeretnél belevágni az evezőpados edzésbe. A vízellenállás nem csak kellemes csobogást biztosít majd, de egyenletes, személyre szabható terhelést is. A készülék maga pedig strapabíró és kényelmes. Mi másra lehet még szükség?

Előnyök:

 •  Tartós kialakítás
 •  Kellemesebb edzés a vízellenállásnak köszönhetően
 •  Kényelmes ülés és pedálok

Hátrányok:

 •  Valamivel magasabb ár
Capital Sports Stoksman 2.0 evezőpad
Capital Sports Stoksman 2.0 evezőpad

Klasszikus evezőgép

 •  Hagyományos külső
 •  Természetes evezési élmény a vízmeghajtásnak köszönhetően
 •  Stabil szerkezet
aktuális ár

Szívesen edzel úgy, mint a 90-es évek súlyemelői és erőemberei? Tisztában vagy a legmodernebb trendekkel, de jó érzéssel töltenek el a régimódi, jól bevált és klasszikus megoldások is? Akkor ezt az evezőgépet neked találták ki.

A készülék egyik érdekes sajátossága, hogy vízellenállássál működik, ami nem csak mechanikájában, de az edzés érzetében is természetes. Az ellenállás a vízszint magasságától és a saját mozgásodtól függ. Ezzel képes olyan érzést teremteni, mintha valódi csónakban eveznél. Ez a fajta edzés kíméli az ízületeket, csendes és a készülék és tovább bírja, hiszen a tartályba töltött víz nem használódik el, nem kopik.

Nem csak a mechanika idézi majd fel a régebbi korok bájos egyszerűségét, hanem a készülék kialakítása és megjelenése is. A modern acél és alumínium keretek helyett ez a masina egy világos bükkfából készült dupla sínen helyezkedik el. A csúszópálya és a kényelmes ülés pedig műanyagból készült. A lábaidat állítható szíjjakkal rögzítheted a géphez.

A víztartály törésmentes, átlátszó műanyagból készült, de kapott egy fém keretet is, hogy még tartósabb és stabilabb legyen. Említettem már, hogy az ellenállást a vízszint megemelésével tudod növelni. Ez nyilván egy kicsivel macerásabb, mintha csak egy gombot kellene megnyomnod. A csomagban mellékelt kézi szivattyúnak és a tömlőnek köszönhetően mégis szinte gyerekjáték lesz a tartály feltöltése vagy kiürítése.

A hagyományos működés és megjelenés mellett a modern technológia is helyet kapott a készülékben. Ezt jól mutatja a beépített LCD kijelző, amiről leolvashatod a megtett távolságot, a teljesítményt, az elégetett kalóriák mennyiségét és az evezések számát is. Így pontos adatokat kaphatsz majd az edzés hatékonyságáról.

Állítható lábakkal rendelkezik, így akár egyenetlen talajon is kényelmesen használhatod. Illetve érdemes még megjegyezni, hogy a masina kifejezetten helytakarékos, hiszen akár függőlegesen is tárolható.

Ha egy stílusos és minőségi edzőgépre vágysz, ami az egész testedet átmozgatja, akkor ez az evezőpad tökéletes választás lesz számodra.

Előnyök:

 •  Hagyományos külső
 •  Természetes evezési élmény a vízmeghajtásnak köszönhetően
 •  Stabil szerkezet

Hátrányok:

 •  A víztartályt fel kell tölteni és le kell engedni
Capital Sports Rowlympic evezőpad
Capital Sports Rowlympic evezőpad

Vízellenállásos evezőpad

 •  Hagyományos evezéshez hasonló élményt nyújt
 •  5 fokozatban szabályozható vízellenállás
 •  Minőségi konstrukció, kellemes dizájn
aktuális ár

Azoknak az evezőgépeknek, amik vízellenállást használnak több előnyük is van. Sokak számára megnyugtató a víz csobogása edzés közben és nem csak a hang, de maga a mozgás is a valódi evezést idézi fel. Így természetes és kellemes edzésélményben lehet részed. Nem lehet tehát teljes a listánk egy vízellenállásos készülék nélkül.

Ennél a rendszernél az ellenállást alapesetben a felhasználói mozgás szabályozza. Minél erőteljesebben és intenzívebben evezünk, annál nagyobb lesz az ellenállás. Ezen túl a tartályban található víz mennyiségével is szabályozhatjuk ezt, amihez külön kézi pumpa és cső áll majd rendelkezésre. Ez a modell viszont még egy lépéssel tovább megy, ugyanis manuálisan szabályozható a nehézség 5 fokozaton, anélkül, hogy a vízszintet lejjebb vagy feljebb kéne vennünk.

Az evezőpadhoz tartozó kijelző és számítógép nem egy bonyolult konstrukció, emiatt leginkább csak az alapvető információk olvashatóak le róla: teljesítmény, megtett távolság, elégetett kalóriák. Ezzel inkább egy hagyományosabb, kevésbé digitális edzésélményt kaphatunk.

A készülék víz nélkül 32 kg-ot nyom, a csúszósín alumíniumból készült, a lábtámasz pedig 4 fokozatban állítható. Pozitívum, hogy bár a víztartály súlya megtöltve nehezebb lehet, magát a gépet akár függőleges helyzetben is tárolhatod, így kevesebb helyet foglal majd el. Apró kiegészítő még az állítható láb, amivel egyenetlenebb talajon is tökéletesen tudsz majd edzeni.

Ha igazán autentikus edzést szeretnél, ami az egész testet átmozgatja, akkor a Rowlympic edzőpadot neked találták ki.

Előnyök:

 •  Hagyományos evezéshez hasonló élményt nyújt
 •  5 fokozatban szabályozható vízellenállás
 •  Minőségi konstrukció, kellemes dizájn

Hátrányok:

 •  A víztartály megtöltése és leengedése macerásabb lehet
Power Master X evezőpad
Power Master X evezőpad

Evezőpad kezdőknek

 •  Kedvező ár
 •  Korrekt minőség
 •  Kezdők számára tökéletes
aktuális ár

Azokra is gondoltam, akik nem szeretnének százezreket költeni egy evezőpadra. A Power Master X egy egyszerűbb konstrukció, ami kezdők számára tökéletes választás lehet. Nem kell túl sok pénzt kiadnod rá és akár azonnal elkezdheted az egész testre kiterjedő evezőgépes edzést.

A gép hidraulikus ellenállással működik, aminél a nehézségi fokozatok kézzel állíthatóak. Csendes működést tesz lehetővé, az edzés kellemes, azonban nem adja vissza az igazi evezés élményét.

Forgatható fogantyúval rendelkezik, amit tetszés szerint tudsz állítani, így könnyedén megtalálod majd a legkényelmesebb pozíciót.

Természetesen itt is elérhető a beépített számítógép, ez azonban csak a legalapvetőbb adatokat méri: idő, evezések száma és az elégetett kalória.

Felépítés szempontjából nem kell csodát várni a készüléktől. Összesen 15,4 kilogrammos súllyal rendelkezik, emiatt könnyen mozgatható és egyszerűen tárolható. A műbőr bevonatú ülőke és a fém szerkezet stabil tartást adnak és kényelmes edzést tesznek lehetővé. A maximális terhelhetőség értelemszerűen alacsonyabb, mindössze 110 kg.

Ha olcsó gépet keresel kezdésnek, akkor a Power Master X lesz számodra a legjobb választás.

Előnyök:

 •  Kedvező ár
 •  Korrekt minőség
 •  Kezdők számára tökéletes

Hátrányok:

 •  Profi evezősök számára már nem ajánlanám

Milyen evezőpadot vegyek? – Részletes vásárlási útmutató

Ahhoz, hogy kiválaszdhasd a tökéletes evezőpadot több különböző szempontot is figyelembe kell venned. Útmutónkból megtudhatod, hogy mi a különbség az egyes evezőpad típusokat között és azt is, hogy milyen egyéb dolgokra kell majd odafigyelned vásárlás előtt.

Az evezőpados edzésről

Ez a fitnesz gép az egyik legjobb választás lehet otthoni használatra. Egyetlen készülék képes átmozgatni az egész testet és nem csak kardio edzést biztosítani, hanem erőnlétet is. Így aztán az evezőpad egy igazi joker az edzőgépek között.

A teljes testet átmozgató edzések előnye, hogy időt spórol meg, hiszen egyetlen edzésalkalom alatt tudod edzeni a karokat, a lábat, a hátat, a has és a váll izmait egyaránt.

Az evezőpad másik nagy előnye, hogy edzés közben nem terheli az ízületeket és nem kell a test saját súlyát megtartanunk. Emiatt ha helyesen használjuk a gépet, akkor minimális a sérülés esélye és akár gyengébb ízületekkel is végezhetünk rajta edzést.

Maga a mozgás egy kicsit különbözik a megszokottól. Ha még sosem eveztél csónakot vagy kajakot, akkor egy kis időbe beletelhet, mire megszokod. Míg a futópadoknál vagy a szobabicikliknél egy már ismert mozgást végzel, addig az evezőpad nem feltétlen való mindenkinek. Emiatt vásárlás előtt érdemes lehet kipróbálnod az evezést egy közeli edzőteremben, hogy megnézhesd, hogy mennyire tudsz majd hozzászokni.

Az evezőpados edzés egy remek egész testet átmozgató választás, ami állóképességet, erőnlétet ad és zsírt éget. Azonban azzal számolnod kell, hogy a rendszeresség, ahogy minden edzésnél, úgy itt is nagyon fontos lesz. Heti 3-4 alkalommal kell majd használod a gépet.

A készülék felépítése és mérete

Az evezőpad a teljes testet átmozgatja

Más edzőgépekhez képest ezek a készülékek valamivel kevesebb helyet foglalnak. Ennek ellenére mindig érdemes vásárlás előtt megbizonyosodnod róla, hogy a kiszemelt gépnek lesz-e megfelelő helye.

Ha kevés hely áll rendelkezésre vagy nem szeretnéd, hogy az evezőpad mindig szem előtt legyen, akkor érdemes lehet egy összecsukható modellt keresned. Ezek általában állítva elférnek akár a kamrában is. Hátrányuk, hogy kevésbé stabilak és a komolyabb, felső kategóriás gépek között valószínűleg nem találsz majd ilyet. Ha nehezebb gépet választasz, akkor arról is bizonyosodj meg, hogy rendelkezik a mozgatáshoz szükséges transzportkerekekkel.

Ahogy minden hasonló készüléknél, úgy az evezőpadoknál is van egy maximális súly és magasság limit, ez azonban általában magasabb szokott lenni, mint például egy futópad esetében. Néhány készülék állítható méretekkel rendelkezik, ami különösen hasznos lehet, ha a háztartáson belül többen szeretnétek majd használni a készüléket.

Minőség szempontjából nagyon fontos, hogy az ülés kényelmes legyen és stabil, a pedálok pedig masszívak és jól tartsák a lábad.

Különböző evezőpad típusok és ellenállások

Az egyes evezőgépeket leginkább az ellenállás típusa különbözteti meg egymástól. Maga az evezős edzés a legtöbb készüléknél ugyanúgy fog kinézni, azonban összességében az egyes típusok merőben más élményt nyújthatnak. Lássuk a pozitívumokat és a negatívumokat!

Légellenállásos evezőpadok

Ezek a készülékek egy ventilátorhoz hasonló kerékkel rendelkeznek, amin a lapátok a légellenállást keltenek. A rendszer sajátossága, hogy minél intenzívebben evezel, annál nagyobb lesz az ellenállás. Emiatt sokszor nincsenek külön nehézségi beállítások, a felhasználó saját magának szabályozza azt.

Összességében egy nagyon jó, gördülékeny edzésélményt nyújtanak. Hátulütőjük, hogy ezek a gépek kifejezetten hangosak. Ha egyedül edzel, akkor elég lehet bedugni egy fülest és elindítani a kedvenc edzős lejátszási listádat. Viszont azzal számolnod kell, hogy panel lakásban nem leszel a szomszédok kedvence egy légellenállásos evezőgéppel.

Hidraulikus evezőpadok

Itt általában két külön hidraulikus dugattyú csatlakozik a fogantyúkhoz, amik állítható ellenállást biztosítanak az edzés során. Több előnye is van ennek a típusnak. Általában kompakt mérettel rendelkeznek és könnyű a tárolásuk. A dugattyúk kevés zajt csapnak és általában ezekhez a modellekhez általában olcsóbban juthatsz hozzá.

A negatívum leginkább az, hogy ez az edzés nem igazán adja vissza a valódi evezés élményét. Nem csak azért, mert kötöttebb pályán mozoghatunk, hanem azért sem, mert a kialakításnak köszönhetően sokszor jobban megdolgoztatják a karokat és kevésbé érvényesül a teljes testre kiterjedő edzés, mint a többi típusnál.

Mágnesfékes evezőpadok

Ezzel a megoldással találkozhatunk sok szobabicikli esetében is, ahol a készülék mágnesfékeket használ az ellenállás növeléséhez. Ez egy nagyon halk és okos megoldás, ami kényelmes, gördülékeny edzést biztosít. Az ellenállás szabadon szabályozható, ami már csak azért is nagy előny, mint például a légellenállásos modellekkel szemben, itt lehetőséged van lassú, de nehéz edzést is végezni.

Pozitívum még, hogy a mágnesfékes rendszerek általában minimális karbantartást igényelnek és hosszú éveken keresztül tökéletes működésre képesek.

Vízellenállásos evezőpadok

Az evezőpados edzés állóképességet és erőnlétet is ad

A legrealisztikusabb élményt nyújtó készülékek. Egy tartályban található vízben mozgó lapátok adják az ellenállást, csak úgy mint ha egy folyón kajakoznánk. Nem csak a mozgás hasonlít a valódi evezéshez, hanem a víz hangja is hozzáad a hangulathoz.

Abból a szempontból nagyban hasonlít a légellenállásos modellekhez, hogy minél intenzívebb az edzés, annál nagyobb az ellenállás. Ezen túl a tartályban található víz mennyiségével is szabályozhatod, azonban ez egy meglehetősen macerás művelet.

Negatívumként a magasabb árat tudnám megemlíteni és azt is érdemes észben tartani, hogy ezek a készülékek meglehetősen hangosak tudnak lenni. Azonban a légellenállásos modellekkel szemben ez a zaj sokaknak inkább pozitívum, mert egy megnyugtató, vízközeli élményt nyújt.

Zajszint

Ahogy már fentebb is említettem, némelyik evezőpad kifejezetten hangos is lehet. Ez főként az ellenállás típusától függ, a hidraulikus és mágnesfékes változatok általában alacsonyabb, míg a víz vagy légellenállásos modellek magasabb zajszinttel rendelkeznek.

Ha vékonyak a falak, akkor a szomszédaid biztos nem fogják kedvelni az új evezőgépedet, azonban van olyan is, aki kifejezetten szereti például a vízellenállásos evezőpadok zaját. A víz áramlása megnyugtató lehet és egy kellemes visszajelzést ad arról, hogy keményen edzel.

Evezőpad árkategóriák

A legtöbb otthoni edzőgéphez hasonlóan elsőre az evezőpadok is viszonylag drágának tűnhetnek. Ez sokszor váratlanul éri azokat, akik még nem vásároltak hasonló készüléket. Érdemes azonban úgy gondolni erre, mint egy befektetésre. A saját egészégünkért fizetünk és azért, hogy az otthonunk kényelméből edzhessünk. Ha kiszámolod, hogy a következő években, amíg használod majd a gépet naponta hány forintra jön ki az ára, akkor máris nem tűnik olyan drágának.

Az evezőpadok esetében is elég nagy a szórás ár tekintetében. A különböző típusok között elég nagy különbségek lehetnek. A hidraulikus ellenállással rendelkező evezőgépek általában olcsóbbat, a vízellenállásos készülékek pedig drágábbak. Amit érdemes szem előtt tartani, hogy adott kategórián belül a drágább modellek gyakran tartósabb anyagokból készülnek, így hosszabb ideig használhatod őket, hosszú távon pedig lehet, hogy jobban megérik majd.

Otthoni vagy edzőtermi használatra

Nem mindegy az sem, hogy milyen gyakorisággal és hányan fogjátok használni az evezőpadot. Bizonyos modellek kifejezetten edzőtermi használatra lettek összerakva, erősebb anyagok és prémium módszerek felhasználásával. Ezek egészen biztosan bírni fogják az extrém terhelést is.

Ha otthonra vásárolsz, de többen is szeretnétek rajta edzeni, akkor nem szükséges a legdrágább edzőtermi gépet megvásárolnod, de érdemes egy drágább felsőkategóriás evezőpadra beruháznod. Ilyenkor azt is fontos megnézned, hogy a maximális súly és magasság megfelelő lesz-e. Hasznos funkció lehet még a különböző felhasználói profilokkal rendelkező számítógép, ami képes megjegyezni az egyedi eredményeket és edzésprogramokat.

Valódi evezéshez közeli élmény

A vízellenállásos evezőpad közelebb visz a valódi evezés élményéhez

Ez nem mindenkinek lesz fontos szempont, viszont ha vízen is szoktál evezni és emellé szeretnél evezőpados edzést is végezni, akkor elengedhetetlen, hogy a valódi evezéshez közeli élményt nyújtson a kiszemelt készülék.

Erre elsősorban a lég- vagy vízellenállásos modellek lesznek alkalmasak, különösen az utóbbi. Fontos, hogy az ellenállás fokozatai természetesen váltakozzanak, amit ezek kiválóan tudnak biztosítani.

Arra is jó lehet egy ilyen gép, hogy érdekesebbé tegye az edzést és növelje a motivációdat.

Kijelző

A futópadoknál és szobabicikliknél egyértelmű, hogy a legolcsóbb modellek is rendelkeznek legalább egy primitív számítógéppel és kijelzővel. Az evezőpadokon azonban nem minden esetben találhatóak meg ezek.

Ha az adott modell rendelkezik kijelzővel, az segíthet nyomonkövetni a fejlődésedet és a teljesítményedet, ami motivációt adhat a további edzésekhez. Akkor is fontos ez, ha szigorú edzéstervet szeretnél követni, hiszen ilyenkor látnod kell az elégetett kalóriákat. A kijelző nélküli modellek tradícionálisabb edzésélményt nyújthatnak, amivel igazi retro fitnesz istennek érezheted magad. A választás személyes preferencia kérdése.

Amennyiben a számítógéppel rendelkező gépek mellett döntesz, figyelj arra, hogy jól látható LCD kijelzővel rendelkezzen, amit edzés közben is könnyedén le tudsz olvasni. Árakategóriától függően alapvető vagy komplikáltabb információk is megjelenhetnek a képernyőn: elégetett kalória, megtett távolság, edzés ideje, sebesség, evezések száma vagy percenkénti csapások száma.

Néhány fejlettem gép további extrákkal is rendelkezhet, mint a felhasználói programok, a pulzusmérő és az ehhez kapcsolódó változatós nehézségi fokozatok, sőt akár más szimulált hajókkal vagy a saját korábbi teljesítménnyel is felveheted a versenyt.

Gyakori kérdések

✅ Melyik a legjobb evezőpad?

Nincs egyértelműen legjobb evezőpad, hiszen különböző céllal és felhasználási móddal készülnek termékek. A legjobb evezőpad egy szubjektív vélemény, a pontos igényeid, lehetőségeid alapján tudod kiválasztani a számodra lejobb terméket. Olvasd el ezeket:

✅ Melyik izomcsoportokat mozgatja meg az evezőpad?

Ilyen szempontból nagyon előnyös választás lehet az evezőpad, mint fitnesz gép, hiszen gyakorlatilag az összes nagyobb izomcsoportot megmozgathatod az edzés során. Az evezés mozdulatsora megdolgoztatja a felsőtest izmait: a mellkast, a karokat, a hasat és a core izmokat is. Emellett a lábaddal is erőt kell kifejtened, így azok az izmok is ugyanúgy dolgoznak. Nagy előnye még, hogy az edzés nehézsége könnyedén alkalmazkodik a te mozgásodhoz, szóval minél erősebben evezel, annál nehezebb lesz a gyakorlat.

✅ Az evezőpad inkább zsírégetésre vagy izomépítésre jó?

Az evezőpadok érdekes sajátossága, hogy mindkét edzés típusra alkalmasak. Használatuk nem csak kardio-, de erőnléti edzésként is funkcionál. A megemelkedett pulzusszámnak köszönhetően megindul a zsírégetés folyamata, viszont az edzés nehézsége az evezés erősségéhez fog igazodni, így egyúttal a nagyobb erőkifejtés hatására az izmok is fejlődnek.

Ralf.hu evezőpad teszt győztesek

További termék útmutatók Sport témakörben